Objektově orientované programování – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Objektově orientované programování – PHP – Fórum – Programujte.comObjektově orientované programování – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Yohaku0
Návštěvník
15. 8. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

jsem tu proto, abych si něco ujasnil:

Třída je kostra objektu. Třída obsahuje proměnné a metody. Může obsahovat i takzvaný "konstruktor", který se spustí vždy při vytvoření objektu s danou třídou. Modifikátory přístupu existují "public" a "private" (víc jich myslím není, když tak mě opravte). Public zajišťuje pro metodu nebo proměnnou plný přístup, neboli "veřejný" přístup. Private omezuje metodu nebo proměnnou v tom, že se dají použít pouze v dané třídě. Speciální proměnná $this, zastupuje všechny objekty, s danou třídou.

To je celé OOP? A jestli ano, proč se používá? Není to zbytečné? Snad jen ty modifikátory přístupu... Ale jinak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 8. 2012   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Yohaku0
Návštěvník
15. 8. 2012   #3
-
0
-

Ano, děkuji za ty modifikátory. Na Googlu jsou sice stránky, kde vysvětlují OOP, ale pouze na příkladech z C, nebo C++.   Když najdu některý, který se věnuje PHP OOP, píší jej zkušenní programátoři, kteří neberou ohledy na začínající.

Chci se zeptat, jestli by tu byl někdo ochotný posílat mi třeba každý víkend email s lekcí OOP PHP. Pro mne by to bylo lepší. 

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Šťouchal0
Stálý člen
15. 8. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

Souhlasím s #2 Chrasty.

Určitě to celé OOP není. A hlavní výhody podle mě poznáš teprve tehdy, když budeš programovat nějakou aplikaci (tzn. nikoliv z příkladů na ukázků modifikátorů přístupů, abstrakce, dědičnosti, atd.).

Ke studiu doporučuji manuál PHP. Po základním nabytí znalostí bych doporučil hrát si (tvořit aplikaci) pomocí nějakého frameworku. V ČR oblíbený Nette Framework či Zend - poté podle mě můžeš vidět sílu OOP. (Osobně doporučuji Nette pro přímočarost.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.191.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 8. 2012   #5
-
+1
-
Zajímavé

#3 Yohaku
V tomhle oboru by to chtělo trochu samostatnosti a ne čekat, že ti někdo každý víkend přinese lekci PHP až pod nos.

Co tyhle články?

http://programujte.com/clanek/2009113001-oop-v-php/

http://www.root.cz/clanky/php-v-objeti-objektu-1/

Zdají se mi dobře napsané i pro začátečníka. A pokud ti nevadí angličtina, tak v angličtině jsou toho teprve tuny...

Dokonce jsem našel i diskuzi, kde píšou, kde najít informace o OOP v PHP pro úplně začátečníky, stačilo jen hledat. http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=15&topic=76122

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Yohaku0
Návštěvník
15. 8. 2012   #6
-
0
-

Na tento obor také nemám dost času ani finance. 

Článek z Rootu je 11 let starý, proto vyzkouším tento: "http://programujte.com/clanek/2009113001-oop-v-php/". Angličtina mi nevadí, určitě tomu někdy hodinku na googlu věnuji. 

Jak jsem již psal, na literaturu v tuto chvíli nemám finance.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Yohaku0
Návštěvník
15. 8. 2012   #7
-
0
-

#4 Šťouchal
Ano, děkuji. Rád vyzkouším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Lordest0
Super člen
15. 8. 2012   #8
-
+1
-
Zajímavé

velmi zalezi aj kde ho vyuzijes. robit za kazdu cenu triedy na kazdu hlupost nie je ziadna vyhra 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý