ahoj mam uz starsi script ale doted fungoval bez problemu ale jak pisi az doted takze k veci napred sem vlozim kod:
tady je formular:
<div id="footer">
<div id="login">
<h2>Přihlášení</h2>
<p></p>
<form action="login.php" method="post">
<fieldset>
<legend>Client Login</legend>
<div class="fl_left">
<input type="text" name="nick" value="Nick…" onfocus="this.value=(this.value=='Nick…')? '' : this.value ;" />
<input type="password" name="heslo" value="Heslo…" onfocus="this.value=(this.value=='Heslo…')? '' : this.value ;" />
</div>
<div class="fl_right">
<input type="submit" name="submit" id="login_go" value="»" />
</div>
</fieldset>
</form>
<p><a rel="nofollow" href="#">» Obnovit Heslo</a> | <a rel="nofollow" href="?stranka=registrace">Založit účet »</a></p>
</div>
a tady login.php ktery ma za ukol to zpracovat:
<?php
include "./connect.php";/* připojení k databázi */
$login = mysql_real_escape_string($_POST["nick"]);/* nick zadaný ve formuláři pro přihlašování */
$heslo = mysql_real_escape_string($_POST["heslo"]);/* heslo zadané ve formuláři pro přihlašování */
$md5heslo = md5($heslo);/* Pomocí funkce md5() heslo zahashujeme */
/* — DOTAZ K MYSQL PRO OVĚŘENÍ PŘIHLAŠOVACÍCH DAT — */
$dotaz = mysql_query("select * from uzivatele where login = '$login' and heslo = '$md5heslo'");
$overeni = mysql_num_rows($dotaz);
$row = mysql_fetch_array($dotaz);
if($overeni == 1) {
session_start();
$_SESSION['login'] = stripslashes($login);
$_SESSION['id'] = $row["id"];
header("Location: admin.php");
die();
} else {
echo"Zadal jsi špatný login nebo heslo!";
}
?>
a ted k problemu je to nejspis v souboru login php a jeji schopnosti porovnavat data pokud zadam neexistujiciho uzivatele tak mi spravne odpovi ze bylo zadano spane heslo nebo login ale kdyz zadam nespravne udaje tak se mi to spravne presmerje na strank admin.php kde mam podminku ze pokud je vse ok zobrazi se obsah a moznost odhlaseni pokud je neco spatne oznami to ze je stranka pristupna jen prihlasenym a to mi to prave zobrazii kdyz zadam spravne udaje :-(