Dobrý den scháním nějaký funkční kompilátor na jazyk c
zkoušel jsem rýzné kompilátory ,ale žádný mi nefungoval (kod který sem skoušel přeložit sem našel na internetu a měl vypsat nějaký text)
Dobrý den scháním nějaký funkční kompilátor na jazyk c
zkoušel jsem rýzné kompilátory ,ale žádný mi nefungoval (kod který sem skoušel přeložit sem našel na internetu a měl vypsat nějaký text)
windows 7 a sadu Mingb
pokud ses na windowsu, proč si jednoduše nenainstalujes VisualStudio?
no je tam jazyk c++ a když sem skoušel psát v C tak to neumělo nějaké příkazi C nebo jestli se to tam musí nějak nastavit na C ?
Vo VS si môžeš založiť rôzne projekty pre rôzne jazyky. Niektoré sú si aj podobne ako C# a C++/CLI, ak si vybereš čistý konzolový c projekt tak by si nemal mať problémi
#5 micha407474
VS projekt pro C nemá, má jen pro C++ a potom v nastavení projektu musíš změnit kompilátor na C (výchozí je pro C++)
aby to neumělo příkazy je nesmysl, spíš potřebujes include hlavičky, aby si mohl některý funkce (nevim jaký máš na mysli)
#1 micha407474
Za prvé není to KOMPILÁTOR ale IDE! Kompilátor je uplně něco jiného nevím proč tomu tak každý říká ... není tomu tak je to chybně! Každopádně doporučuji IDE Code::Blocks je kompatibilní s windows tak linux a tak samozdřejmě i mac a je užitečný na větší projekty + skvělá práce s IDE nebo také VISUAL STUDIO ale hlavně NEpoužívat DEV-CPP to je největší shit mezi IDE!
Pokud mě teď budeš chtít setřít a že jsi opravdu chtěl čistě kopilátor a ne IDE tak doporučuji GNU GCC samozřejmě. :)
Tomáš
tak uz sem na to přišel jak sprovoznit visual studio,chci se zeptat ted když mám kod hotovej když dám skoušení funguje,tak kde ho mám skompletovat ,aby program šel pustit sám o sobě bez visual studio
#12 micha407474
když něco kompiluješ, tak tam máš 2 možnosti (debug/release).. pokud něco zkoušíš, tak je výchozí debug (aby tam bylo možné debugovat).. pokud to máš hotový, tak změn kompilaci na release
.exe budeš mít v tom projektu ve složce "release" a pro debug v "debug"
Tady je ten program ,boužel když ho nechám zkompletovat tak jen problikne. Co stím ve Visual studio v režimu bez debug funguje.
int main(int argc, char **argv)
{
printf("hello world!\n");
return 0;
}
no práve tenhle program sem našel na google a několikrát a i tak nejde
A to si s tím vyhledáváním dal Curo takovou práci :)
Tak tohle mi přijde, jako když chce uklízeč ve fabrice dělat atomového inženýra...
napřed by sis o tom měl něco přečíst a nahodit logický myšlení... když vidíš, že tam je jen řádek pro vypsání a pak se má program ukončit, tak co myslíš, že se stane, když ho potom spustíš ?!
ano přesně... vypíše text a ukončí se, ale dnešní doba nemá procesory kolem pár Hz, ale GHz, což nepotřehneš...
řešení tvého problému je, že po vypsání textu to musíš nějak zastavit.. např. nad "return 0" dopis getchar();
#16 micha407474
nečetl jsem co psali ostatní možná už tu odpoveď je každopádně ten program funguje alias "problikne" a teď si řekneme proč.
int main(int argc, char **argv)
{
return 0;
}
jednak (int argc, char **argv) zbytečné, dále na tohle stačí mít v hlavičkovém souboru stdio.h alias
#include <stdio.h>
Dále
return 0;
Výstup z programuje je "hello world!" a odřádkuje kód return 0; ukončí program! to proběhne asi během půl sekundy což znamená že se program ukončí protože tak je to v kódu napsané (return 0;) ale když to uděláš následovně tak vše pujde jak má.
#include <stdio.h>
int main()
{
printf("Hello world");
system("pause");
return 0;
}
// NEBO
int main()
{
printf("Hello world");
getch(); // na windows platformu
return 0;
}
// NEBO
int main()
{
printf("Hello world");
getchar();
return 0;
}
// NEBO
int main()
{
printf("Hello world");
getche();
return 0;
}
// nebo
#include <stdio.h>
#include <windows.h>
int main()
{
printf("Hello world!");
Sleep(1000);
return 0;
}
// Sleep (S velkým s) zastaví chod programu na 1000ms = 1sekunda takže to můžes vidět a neproblikne to jen... na funkci Sleep musíš mít includovaný hlavičkový soubor windows.h
Nicméně koukám že začínáš a začátky jsou těžké zkus se podívat na http://www.devbook.cz/c-cecko-programy-hry-zdrojaky-priklady píšu tam tutoriály a tak podobně tak určitě dobrý začátek a pokud budeš mít nějaký problém tak winitrixx@gmail.com a můžem si říct proč/co a jak :)
#21 Atheo
parametry v main() nejsou zbytečný.. spíš nejsou potřebný, ale pokud bude chtít parametry při spuštění, tak nemá jinou možnost než je tam nechat
ještě se používá pro zastavení conio, což je nejlepší volba, pokud v konzoli nechces mít nic jiného, než výpis z programu
#include <conio.h>
int main(...)
{
...
while (!kbhit()); // ceka na stisk klavesy
return 0;
}
Ještě jedna možnost: spustit příkazový řádek z nab. Start a v "DOSovském" okně aplikaci spustit jak se to dělalo v DOSu. Dokud okno nezavře, zůstane v něm i to "hello world"
hu
#23 Atheo
void je to samí, jako kdyby tam nebyl... ale docela by mě zajímalo, jak určíš vstuupní parametry, když main nebude mít parametry O_o
pokud to jde nějak obejít třeba přes winapi nebo jinak, tak to nevim, ale rozhodně tohle je jednodušší cesta (pokud je tam napíšeš)
a to naše užásný VS je tam píše, protože by tam být měli, ale souhlasim s tim, že když nepoužíváš parametry, tam nechat main bez nich :)
#27 Atheo
a hlavně
int main(void)
{
}
// je "gramaticky" správně!
int main()
{
}
// je "gramaticky" špatně né uplně špatně ale 100% správnost to není! na to pozor
// pokud budou potřeba parametry tak se void da pryč a už se pojede
void funkce(int,int);
int main(int i, int j) // proměnné cyklů
{
funkce(1,1);
return 0;
}
void funkce(int x,int y)
{
// funkce pro souradnice
}
a už stačí nebudu se tu hádat o základních věcech jako je funkce main a jeho parametry to už není k tématu.
Tomáš
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku