Ahoj, měl bych dotaz ohledně toho jak funguje jakékoliv vývojové prostředí na C/C++. Zkoušel jsem pár věcí v pythonu a tam jsme byl zvyklý na ">>>" tedy, že cokoliv jsem napsal, tak mi okamžitě po stistnutí Enter ukázalo, zdali jsem zadal příkaz správně a vyhodilo to nějaký výsledek a nebo špatně a chybu. Jednuduše nevím jak si v C zkontrolovat to co napíši. Zatím pracuji v Dev-C++ a budu vděčný za každou radu.
Předem děkuji za odpověd.
Fórum › C / C++
Vývojové prostředí
nevim jak přímo to má řešené Dev-C++, ale doporučuji jiný IDE... např. pokud si na Windowsu, tak VisualStudio
zkontrolovat si to můžeš několika způsoby:
1) většina IDE (nevim jak Dev-C) kontroluje syntaxi při psaní (podtrhne špatnou syntax)
2) skompiluješ to a pokud to pojede tak to jede a pokud to někdo hodí chybu tak debugneš
3) pro VS je addon (teď nevim jestli umí i C++), že to kompiluje za chodu, při psaní kódu (vhodný pro menší app)
ale pokud si začátečník, což asi ano, tak doporučuji VisualStudio, dělá se v tom snáze.. to Dev-C mi přijde takový zastaralý a spíše pro lehce pokročilý už, protože (nevim jak tomu je teď) nemá některé dobré vlastnosti jako ostatní IDE
Dev-Cpp nepodtrhuje špatnou syntax, jen pokud jde o klíčové slovo jazyka, tak ho napíše tučně, jinak musíš kompilovat a kontrolovat.
#2 ingiraxo
Mě osobně teda přijde přehlednější dev.cpp, když člověk udělá jednoduchý kód, třebas i v texťáku, stačí jen otevřít v IDE a ctrl+f9 bez nutnosti dělat cokoliv dalšího
#2 ingiraxo
Určitě se připojuju. Jak bylo v posledních několika podobných diskuzích zmíněno, VS má jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) kompilátorů pro Win, kontroluje syntax a pokud existuje i addon na on-fly kompilaci, tak ti umí zvýraznit i ostatní chyby.
Nebo potom třeba nějaké univerzální IDE, jako je Eclipse
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vyvojove prostredi — založil ondrej
Vývojové prostředí — založil Zelenáč
Vývojové prostředí — založil gajasek
Vývojové prostředí — založil Kenvelo