řeším menší problém - má 8-bitový binární synchronní čítač s paralelními komplementárními výstupy. Problém je v tom, že čítač nemá vyveden signál Terminal Count. Jde o to, jak tento signál co nejsnáze vygenerovat. Má někdo nějaký nápad?
Fórum › Číslicová technika
TC u synchronního řítače
navázat na výstup posledni kaskády to právě nejde, protože čítač je synchronní. Kdyby byl asynchronní, tak to jde. Právě jedna z možností je, přehodit ten čítač do asynchronního režimu a ak navázat na poslední Q/~Q výstup.
Ten 74688 je sice hezky, jenze je pomalý. Můj čítač maké na 2000 MHz a výš v ECL logice.
Z OnSemi mi poradili použít druhý paralelní čítač, který nemá vyvedený výstupy, ale zato má vyvedený TC. No já nevím. Nelíbí se mi to. Co když budou oba čítače mít různá zpoždění? A také nevím jakého zpoždění by se dosáhlo, kdyby se dekódování TC udělalo pomocí hradel z paralelních výstupů. O kolik by klesla rychlost celého čítače? A jak by dekódování vypadalo? 8-bit magnitude comparator v ECL myslím ani není. Muselo by se to řešit pomocí 2-vstupových AND/OR/EX-OR atd.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Koupím knihu UNIX Network Programming — založil Roman Pijáček
Filtrování TCP paketů podle obsahu? — založil CZechBoY
Jak udělat aplikaci? — založil Jakub
Podobné příspěvky ve Wordpressu - úprava — založil Helllboy
Moderátoři diskuze