Zdravím,
tento příspěvek bude pro toto fórum trochu atypický, protože nepotřebuji s ničím pomoci.
Zajímalo by mě, co byste si přáli v dalších verzích .NET a C# a kterým směrem si myslíte, že by tato technologie mohla směřovat.
abych pravdu řekl, tak ani nevim... ale asi jedině to, aby pro celej .NET framework povolili vykreslování pres directx11
u WPF to tušim tak funguje, i když nevim jestli přímo přes 11 nebo starší, ale nějak zapoměli na starej dobrej "čistej" WinForm :/
Mě by se třeba líbilo, aby se rozšířily možnosti klíčového slova where např na enumy nebo i neprázdné konstruktory.
public classA<T> where T : enum
public classA<T> where T : new(int)
samozřejmě většina z těchto věcí jde pořešit přes rozhranní, ale tohle by se mi občas hodilo.
Obecně bych asi přidal několik vlastností z Spec# třeba not-null typy apod.
Taky by se konečně mohl měl udělat pořádek v kolekcích (bohužel nereálné kvůli zpětné kompatibilitě) a některé, které chybí (ring buffer, některé stromy, graf, ...) by se mohly přidat.
a když uz by byli u toho, tak bych ucenil přidání ukazatelů a aby nebylo nutný všechno vytvářet přes "new"... ale toho se asi nedočkám :D
#4 ingiraxo
To už jsem si taky kolikrát říkal, že by se mi hodilo. Vlastně to tam i je, ale pak je projekt nastavený jako unsafe a už ho člověk nemůže použít v jiných safe projektech.
Možnost kód zkompilovat přímo do nativního kódu by byla taky super A to už by v kombinaci s dynamic typem mohla být docela sranda ...
Mně by se líbilo, kdyby fw 4.0 měl automaticky v sobě (vedle sebe) fw 3.5 a analogicky pro ostatní.
Už se mi párkrát stalo, že klient měl nainstalovaný pouze .net 4.0 a 3.5 chyběla úplně.
Pak by se mi líbilo u WPF, kde tradičně využívám MVVM pattern, nějaká vychytávka (atribut?) nad property, abych nemusel pořád tupě opisovat toto:
private string _displayName;
public string DisplayName
{
get
{
return _displayName;
}
set
{
if (_displayName != value)
_displayName = value;
NotifyOfPropertyChange(() => DisplayName);
}
}
Evžen
T#7 mephi
To je taky pravda. Ale jde to určo ohackovat třeba takhle:
public static T? SafeGet(this Func<T> function) where T : struct
{
try
{
return function();
}
catch(NullReferenceException)
{
return null;
}
}
a použilo by se to pak takhle:
((Func<int>)(() => xxx.yyy.id)).SafeGet()
Na čemž je nejblbější to přetypování na Func<T>, protože kompiler to nerozpozná a neví, jestli to přeložit jako Func<T> nebo Expression<Func<T>>. Ale ikdyby to šlo bez toho přetypování, tak je to furt jako škrábat se levou rukou v pravým uchu ...
Proč vůbec tu kompilaci do nativního kódu neudělali už dávno?
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku