Dobrý den, zkoušim vytvořit databázi abych do pole mohl psát více jak 255 znaků a nevím jak na to..vytvořím novou table, typ paradox a nastavim file např na historie a type dám A ale size pak už jde nastavit jen na 255 znaků no..co mam dát do type aby to bylo neomezné?děkuju za odpovědi..
Fórum › Delphi
Databáze více jak 255 znaků a vložení obrázku
#2 Vaizo
tak to jse omlouvám, ale sám to nevím jelikož jsem dělal v delphi ve škole jen kalkulačku,text editor, malování a s databází jsem se setkal až včera doma kvůli tomu že mam za úkol vytvořit jednoduchý prográmek s DB...V článku kde čerpám o DB nic nepíšou co je to..nejdřív vytvořim v DBE administrator v oknu new databaze alias necham standart do patch si uložim adresař uložim to vypnu a pak zapnu Database deskop dám file-new-table necham tam paradox 7 dam ok tam zadam do field name historie type dám A a když kliknu na size tak tam jse má zadat počet max znaků a nejvíc tam je 255 tak tam dam to číslo a dam save ass tam vyplnim nazev souboru, uložit jako typ dam Paradox*(db) a pak v delphi vytvořim komponenty propojim s tabulkou a jde to jen potřebuju aby prostě tam šlo více jak 255 znaků no
Tak s tim memo mam nadále problém zadal jsem typ Memo (M) a do tabulky nejde zapisovat kde mam typ memo..všude jinde de :( v delphi se k tabulce připojuju a vykresluju jí..DBGrid, DBNavigator, Table, DataSource...
Mam v tabulce taky Memo (M) ,..
predpokladam, ze jsi hodnotu (M), kdyz jsi vytvarel tabulku nastavil treba na 10 .. je to v Megabytech.
Jinak pro zapis do nej pouzivam komponentu DBMemo a vsechno funguje jak ma ..
zkus jeste zkontrolovat, jestli mas vsechno spravne propojeny a nastaveny ..
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vložení více údajů do databáze — založil Anonymní uživatel
Uložení více obrázku do databáze. — založil Salieri
Vložení znaků do formuláře — založil wise
Vložení obrázku — založil Martin
Vložení obrázku v gui — založil Noneus