Zdravim,
programuju si jeden ulehcovaci programek pro praci - emulator modemu. Takovy SW mezikus mezi jeden HW a Scadu.
Pouzivam lazarus a sdpo (zname tez jako 5dpo). Oboji je posledni verze, co jsem nasel. Potom mam com0com verze 1.8 (novejsi mi nefunguje, je tam neco zmeneno a scada se tvari jako ze ten port je nezapisovatelny).
Kdyz komunikuju s HW pomoci USB prevodniku na 232 tak je vse v poradku. Pokud komunikuju se Scadou pomoci 2 USB prevodniku, tak je taky vse v poradku.(scada jednim usb vysila, muj program druhym usb prijima, tyto usb prevodniky jsou klasicky spojeny krizenym kablem)
Pokud vsak spojim scadu s mym programem pomoci com0com portu, tak napriklad ze zpravy ATDT123456789 mi do programu dojde pouze ADT2468. Zkousel jsem i jine komponenty, ale v podstate vsechny vychazeji z jedne zakladni (tusim ze tcomport). A vsechny delaji totez.
V eventech OnRx...... mam napsano pouze vypsani znaku do mema.
Nevi nekdo nejakou fintu jak zachytit vsechny znaky?
Program cely je pouze otevreni portu na 9600/8/N/1 (jina rychlost neni mozna) - toto je v form.create
A pote jenom OnRxChar - tam je memo1.lines.add(sdpo1.readdata[1])
Hezky den
Fórum › Delphi
Lazarus + SDPO + com0com = ztrata znaku
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů
Podobná vlákna
Ztrata Session v IE pres Iframe — založil rybar73
OS v net/notebooku a ztráta záruky... — založil awewe
Ako na vyhladanie znaku/znakovresp.slov v nejakom value? + Ako na ma… — založil Lordest
Lazarus — založil ProgDan
Lazarus help — založil kardon