Zdravím, podle názvu vlákna jsem tady už podobná témata našel, ale ani v jednom nebyla odpověď na otázku: Nikdy jsem neprogramoval (nepočítám pár hodin Delphi na VŠ :) ) a potřebuji vědět, který z výše uvedených jazyků by se nejvíce hodil pro mou potřebu...například dostanete do ruky pohybovou jednotku modulárního robotu, ve které je motor s převodovkou a snímač natočení + ´´nějaka´´ řídicí deska. Tato jednotka se připojí k PC například pomocí CAN a pomocí software od výrobce si s ní můžete různě natáčet, měnit rychlosti atd. Nicméně tento software je jen pro odladění, ale není určen pro automatické řízení. Tento software si chci naprogramovat....?
Dále, pokud jsem správně pochopil, tak knihovna např .dll je ta část software, která určuje jakým způsobem se jednotlivá část (opět např. pohybová jednotka) řídí. Takže po propojení s programem bych měl být schopen danou jednotku řídit pomocí mého vlastního software? Případně je složité takovou knihovnu vytvořit? A jaký jazyk bych se měl naučit, pokud bych ji skutečně chtěl vytvořit?
Poz. C# jsem zkoušel a podle názoru začátečníka je jednoduchý. Nicméně když jsem zkoušel C tak je pro mě neskutečně složité :)
Uff...pokud se v něčem pletu, tak mě prosím opravte.
Děkuji