Jaký jazyk vybrat pro tvorbu 3D her pro Windows? C/C++ nebo Javu?
Fórum › C / C++
3D C/C++ nebo JAVA hra
Je to jedno (samozřejmě do určité míry - ale na takto položenou otázku je to skutečně jedno). 3D hru uděláš v obou jazycích. Počítej s tím, že to ale nebude nic jednoduchého - možná s Javou to bude o něco jednodušší.
#4 Bloodman
no neřekl bych že o dost, v javě jde hlavně o to, že používá hlavně openGL a v C++ hry děláš v D3D, tady je ten hlavní rozdíl ve výkonu hry, ale Java jako taková je rychlá
#6 metthal
si mě špatně pochopil :) tím jsem chtěl říct, že v Javě D3D neni a hra na D3D běží rychleji (podle toho co sem testoval a četl), proto je hra v c++ o něco rychlejší, ale stejně si myslim, že autor nebude dělat legendární 3D hru, co bude za pár let bestseller, takže je to jedno jestli c++ nebo javu :)
java má herní libky treba lwjgl, na kterým je založenej minecraft (jedná se o podstatě čistý opengl) nebo JOGL, kterej je podle mě trochu lepší
v c++ opengl je ofc. taky, ale to bych rovnou sáhl po D3D když už a ten je težší už jen díky jeho api
edit: pokud chce rychle nějakou hru tak rovnou XNA (C# + DX9 game api)
#7 ingiraxo
Hra v c++ je nie je rychlejsia preto lebo tam bezi d3d ale preto lebo sa preklada priamo pre cielovu platformu, nema gc...
Samozrejme zo zaciatku je to jedno, vykon nebude hrat ziadnu rolu (ak nebude hra velmi sprasena :) ).
D3d by som pouzil ak by som chcel hru spustat len na systemoch od ms a opengl ak by som sa chcel zamerat aj na mobili, tablety, ....
#7 ingiraxo
Bacha - Direct3D a OpenGL jsou rychlostně téměř srovnatelné. Rozdíly tu jsou, ale liší se od driverů grafické karty - nedá se obecně říci, že jeden je rychlejší. Navíc tyto rozdíly jsou v podstatě zanedbatelné (odeslat "požadavek" na GK skrz API je mnohem rychlejší než zpracování dat na GK).
Osobně fandím D3D (přijde mi logičtěji uspořádané než OGL), zase na druhou stranu OGL vyhrává na poli portovatelnosti.
Problém Javy není OGL, ale to, že to není nativní kód.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Software developer C++ nebo C# nebo Java (Android) se znalostí AJ — založil Kateřina Mrkáčková
Java 2D hra - tvorba menu (hra nereaguje na klavesy) — založil Marek
WPF 3D hra (Nebo raději ne?) — založil Sharpermax
C++ nebo Java? — založil Tomáš
C++ nebo Java? — založil Tomáš
Moderátoři diskuze