Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Ahoj
mám takový problém. Vytvořil jsem si pole tlačítek
Button[] tlacitka = new Button[pocetTlacitek];
ale když je chci vykreslit do okna
int sirkaTlacitka = int.Parse((((Panel)Application.Current.MainWindow.Content).ActualHeight.ToString())) / pocetTlacitek;
for (int a = 0; a <= pocetTlacitek; a++)
{
tlacitka[a].Content = a.ToString();
tlacitka[a].Margin = new Thickness((a * sirkaTlacitka), 23, (a * sirkaTlacitka) + sirkaTlacitka, 603);
}
Zobrazí se chyba NullReference
Nevíte co dělám špatně ??
Děkuji za odpověď
co tohle doháje je?
int sirkaTlacitka = int.Parse((((Panel)Application.Current.MainWindow.Content).ActualHeight.ToString())) / pocetTlacitek;
však šířka tlačítka je v každým Buttonu jako vlastnost Width, případně Size
a napiš přesnou chybu a kde
#2 ingiraxo
No chyba nastane když program prochází cyklem for a skončí na řádce, kde chci změnit název tlačítka.
Toto mi vypočítá šířku jednoho tlačítka, aby se mi vešli na stránku.
a máš ty tlačítka v poli vytvořený vůbec?
teď jsem ti napsal, že šířka tlačítka je jako button.Width a šířka okna jako form.Width
krom toho, pokud chceš mít takto tlačítka, tak na to už existujou komponenty, co to přesně zarovnaj :)
#4 ingiraxo
Teď ti nerozumím, jak myslíš vytvořený
Mám tam
Button[] tlacitka = new Button[pocetTlacitek];
#5 hejnallukas
tohle je pouze vytvořený pole o určité velikosti, kde budou dat. typy Button, ale pole je prázdný
#6 ingiraxo
No a když se snažím o naplnění pomocí cyklu for tak mi to zahlásí chybu NullReference při prvním průchodu na řádku
tlacitka[a].Content = a.ToString();
#7 hejnallukas
ach jo... ano, protože pole je prázdný! ty se snažíš nastavit obsah tlačítka, který neexistuje :)
základní otázka... jak vytvoříš nové tlačítko?
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů