Zdravím,
rád bych se zeptal, jestli jdou nějak uchovat data v exe souboru. Nejprve mě napadlo je házet do tempu na Cčku (tak aby je uživatel neviděl). No jo ale když si uživatel hodí aplikačku na jiný pc tak o si nic nenačte.
Díky za rady
Zdravím,
rád bych se zeptal, jestli jdou nějak uchovat data v exe souboru. Nejprve mě napadlo je házet do tempu na Cčku (tak aby je uživatel neviděl). No jo ale když si uživatel hodí aplikačku na jiný pc tak o si nic nenačte.
Díky za rady
#1 Tukan
Ahoj,
.exe samotné aplikace upravit za běhu nemůžeš, Windows na něm mají při běhu lock a pokud to jde nějak obejít, tak by to byla stejně prasárna:)
Pokud ale skutečně potřebuješ vše mít v jednom souboru, tak může být řešením využití projektu jako je třeba NBox (http://nbox.codeplex.com/). Vlastně to všechny soubory tvého programu zabalí do dalšího .exe, které je ve skutečnosti samorozbalovací archiv, a které obsahuje .exe tvojí aplikace, všechny nutné DLL, konfigurační soubory, atd.
jako naházet je do .exe tak, aby .exe šel normálně spustit?
sice nechápu proč by si to dělal, ale jde to, normálně přidej cokoli na konec toho .exe souboru, zapsat to můžeš binárně nebo jakkoli, to je jedno
PS: možná jsem špatně pochopil, ale pokud chceš do vlastního .exe nacpat soubory, tak to můžeš udělat stejně jako s jiným souborem... ale jak už říkal Chrasty, tak za běhu to nejde
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku