Zdravim ... ako urobit aby mi spocitalo cisla v retazci kde budu cisla od 0, ... , 9 delene ciarkou ???
napr. 0,9,3,7,3,4,2,0,0,1
odpoved: 10
Keby si nevedel ako to urobyt pomocou ty regexpov, tu to je: http://rosettacode.org/wiki/Determine_if_a_string_is_numeric#Java . Este sa budes musiet popasovat s tym ze co vsetko tam mas okrem tych ciarok. Lebo ak by si to mal len ze mas cislo a to je oddelene ciarkou tak postaci aj crazy-ho riesenie. Ale ak tam chces mat napriklad "-1,2.1235,321,-0.5523,pi/4,e^e", su to vsetko cisla to pi je samozrejme zaoktruhlene na tych 54 bitov aj e, tak uz toto riesenie ty nepovie ani nahodou pocet ciesl. Ja osobne by som to riesil, ze si splitnem retazec podla ciarok a potom velkost pola podretazcov mi povie pocet cisel. Ale ani toto nieje riesenie pre pripad ked mam v retazci "Teplota topenia vodika ja 14.01 K, co zodpoveda -259.14 °C. Balmerova seria spekt. ciar ma vlnove dlzky 656nm, 486nm, 434nm, 410nm, 397nm". Tento problem by som asi riesil tak ze by som retazec rozdelil podla cisel metodou split(String regexp) a velkost pola stringov takto vzniknutych - 1 by bol pocet cisel.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku