Zdravím, mam takovou ulohu ve škole, kde mam na tento PIC připojit 8 senzorových čidel a naprogramovat (samozřejmě nespěchá to je to ročníkový projekt, ale když už jsem se do toho dal tak bych to chtěl co nejdřív) jde mi o to, že nevím jak v tomto PICu naporgramovat AD převodník tak aby mě to bral z těch čidel, takže vlastně jde o to jenom jak napojit a naprogramovat spojení mezi tím, kod v C bych pak už zvladnul jako vyhodnocení co tam je a co ne. Jenom tohle nevím. Nemohl by mě to někdo aspon trošku popsat? Díky moc
Fórum › C / C++
Senzorový čidla PIC16F887
tak otevres datasheet, nalistujes ADC, podivas se co to umi a jak se co nastavuje (v jakejch registrech), jak se to spusti a tak... a to vse se da udelat v C (vcetne preruseni), ikdyz na tehle low end verzich PIC bych spis pouzival assembler
#2 KIIV
Ale i tak jak sem řekl, nevim kam to napojit, nejsem HW typ ale spíš SW typ ... Mě jde jenom čistě o to, jak to zapojit a jak získat digitalní podobu, pak vyhodnocení apod to už udělam aby pak to autíčko jezdilo po čáře. Jenom jak to udělat tohle
mimo to vsechno co je kam vyvedene je u rozpisu vyvodu na jedne z prvnich stranek datasheetu... pokud bys nahodou chtel pouzivat ADC tak budes hledat zkratky jako AN0-ANn a podobne.. podle toho pak zapises hodnotu do registru, ze ktereho vstupu to teda chces.. cirou nahodou jsou stejne popsane jako ve zminenem rozpisu vyvodu.. neni to nic slozityho - ale chce to u kazdy veci co neznas hned hledat o co kraci... (treba mit i ten datasheet otevrenej 2x vedle sebe)
#6 KIIV
Potřebuju AD převodník prootže potřebuzju nejak porovnávat zda je pod autíčkem cerná cára nebo ne. Podle toho to taky udělam alg na vyhodnocení jak natočit servo apod. Něco bych tu měl používám zatim jen RA1 pro 1 čidlo a pak to jen rozšířím ale jak zjistit vstup co mi jde do čipu kdyz nemám LCD? ... Datasheet mam otevrenej to se neboj hnedka vedle MPLabu
teoreticky nepotrebujes.. kdyz budou reflexivni opto zavory, tak si staci zkalibrovat uroven - vstupy pak budou snimat 0/1 krom toho A/D by mohlo byt moc pomaly (obzvlaste, kdyz ho neumis ani nastavit, tak se neda cekat ze si ho rozjedes s prerusenim jen tak) - na druhou stranu A/D by se zrovna mohlo hodit na tu kalibraci -- a na ty urovne R/2R "zebrik" :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze