Cykly s promennymi – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cykly s promennymi – Java – Fórum – Programujte.comCykly s promennymi – Java – Fórum – Programujte.com

 

Petrr
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
7. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, doufám, že jsem téma správně pojmenoval. 

Dostal jsem úkol, se kterým si nevím moc rady a tak bych rád poprosil o podporu někoho zkušenějšího.

Máme za úkol vytvořit nějaké obrazce (viz obrázky), které jsou ohodnoceny body a vkládá se do nich neznámý parametr N nebo N a M - který bude zadán uživatelem.

Potřeboval bych poradit nějaký obrazec nebo něco co by bylo bodově velmi dobře ohodnoceno alespoň ty 4 body :)

Moc si s tím kódem nevím rady - budu rád za každou vaši odpověď

Děkuji moc :)

Ukázkové příklady:

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
TheOndrap+2
Super člen
7. 12. 2012   #2
-
0
-

Ahoj,

Tohle je na houby .. to je jako když chceš od nás abychom ti vypracovali nějakej ukol. Vyber si nějakej, zkus na tom chvilku pracovat, zkus si nějak odvodit obevný vztah pro parametr n.

podobná věc se řešila tady : http://programujte.com/…2754-cyklus/ , tak třeba najdeš inspiraci.

ta obrácený pyramida + kosočtverec by se podle mě hezky kreslili

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Petrr
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
7. 12. 2012   #3
-
0
-

Ten odkaz bude asi nějaký spolužák, přesně ten příklad tam máme taky :) No trošku jsem chtěl né přímo vypracovat ale nějak jsme si nevěděl rady - neumím si to při psaní kódu asi představit jak to bude ve finále vypadat :) Musí to mít smysl a né jen že se mi ten obrázek bude líbit a já to tam fouknu .. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 12. 2012   #4
-
0
-

jako nejjednodussi za vic bodu je ten kosoctverec...   staci mit prepocet osy x na  0 1 2 .. N .. 2 1 0  a y   N .. 2 1 0 1 2 .. N   a vypsat Q kdyz se rovnaji jinak mezeru

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 12. 2012   #5
-
0
-

#5 TheOndrap
jak to mam rozepsany je to jen ciste to n... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
TheOndrap+2
Super člen
7. 12. 2012   #6
-
0
-

Já sem si nevšlimnul že ti ten Y cyklus pokračuje na 3 řádku. Sry., mažu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Petrr0
Duch
8. 12. 2012   #7
-
0
-

KIIV: Nejsem moc v tom zručnej, ale nějak jsem neporozuměl tomu přepočtu atd. Nešlo by to nějak podrobněji pro mě rozepsat? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
Dano
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
9. 12. 2012   #8
-
0
-

#7 Petrr
Blizia sa Vianoce ;) Tak nech to mas za full

package com.programujte.utvar;

import java.util.Scanner;

public class Pyramida {

    public static void main(String[] args) {
        Scanner scanner = new Scanner(System.in);
        System.out.print("Zadaj pocet urovni (kladne cele cislo):");
        try {
            int pocetUrovni = scanner.nextInt();
            if (pocetUrovni > 0) {
                // horna cast
                for (int i = 0; i < pocetUrovni; i++) {
                    System.out.println(getRiadok(pocetUrovni, i));
                }

                // stred
                System.out.println(getStred(pocetUrovni));

                // spodna cast
                for (int i = pocetUrovni - 1; i > -1; i--) {
                    System.out.println(getRiadok(pocetUrovni, i));
                }
            } else {
                System.out.println("Pocet urovni musi byt vacsi ako 0");
            }
            // stred
        } catch (Exception e) {
            System.err.println("Nespravny pocet urovni");
        }
    }

    /**
     * Vrati riadok z piramidy, okrem stredu
     * 
     * @param pocetUrovni   pocet urovni pyramidy
     * @param poradieRiadku poradie aktualne vykreslovaneho riadku
     * @return              vykresleny riadok
     */
    private static String getRiadok(int pocetUrovni, int poradieRiadku) {
        StringBuilder riadok = new StringBuilder();
        for (int j = 0; j < pocetUrovni; j++) {
            riadok.append("0");
            String medzera = "000";
            if (poradieRiadku > 0) {
                if (j < poradieRiadku) {
                    medzera = "   ";
                }
            }
            if (j < pocetUrovni - 1) {
                riadok.append(medzera);
            }
        }

        return riadok.toString()
                + "000"
                + riadok.reverse().toString();
    }

    /**
     * Stredny riadok pzramidy
     * 
     * @param pocetUrovni   pocet urovni pyramidy
     * @return              vykresleny riadok
     */
    private static String getStred(int pocetUrovni) {
        StringBuilder stred = new StringBuilder();
        for (int i = 0; i < pocetUrovni; i++) {
            stred.append("0");
            if (i < pocetUrovni - 1) {
                stred.append("   ");
            }
        }

        return stred.toString()
                + "   "
                + stred.reverse().toString();
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.67.–
Petrr0
Duch
9. 12. 2012   #9
-
0
-

Dano: ou tak děkuji moc, akorát mám obavy, že kdyby se zeptal jak jsem na tohle složitější přišel tak bych asi nevěděl co říct, proto jsem byl radši nejdřív pro kosočtverec :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 12. 2012   #10
-
0
-

tak kosoctverec proste udelej tak, ze budes mit dva cykly po sobe kazdy se postara o jednu pulku (+ jeden i o stred)

a v obou dva dalsi cykly ktery se postaraji o radky... 

tak aby jeden jel od  0 do n  a druhy od  n-1 do 0  ...  a ty vnitrni  od  n do 1  a pak od 0 do n

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petrr0
Duch
9. 12. 2012   #11
-
0
-

KIIV: Zkusím zkomolit tu radu od tebe s tou radou od Dana a uvidíme, nejsem v tomhle moc zručnej takže doufám že se alespoň něco zobrazí :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

C Cykly, 5 operací — založil Lukáš

Tkinter a cykly — založil Spectator

Zamotane cykly — založil blibli

Problém - cykly — založil crAzY^

CHAR pole + cykly — založil Jeyekomon

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý