ahojte
jde prosím převést soubor exe do zdrojového kódu? pokud ano jakým programem? díky předem
ještě to zkusím trochu upřesnit.....
mám soubor galmov.exe který je napsán v c++ ale nemám zdrojový soubor ze kterého je tento exe soubor udělán, potřebuji původní zdrojový soubor upravit jelikož člověk který to psal už nemůže pomoci.... zkoouším to tedy tady...
#2 arachod
Dobrý den, nejsem si 100% jist ale jsem přesvědčen o tom že to nejde. Kdyby to šlo tak se každý program ukradne a upraví podle libosti. Ale teoreticky by to mohlo jít nějakým způsoben převést do strojového kódu ale to vám asi bude na nic... a podle mě to ani nepůjde.
Tomáš
#5 arachod
Můžeš zkusit http://cs.wikipedia.org/wiki/Netwide_Assembler. Ale myslím si, že ten program neupravíš - co za úpravu konkrétně by jsi potřeboval?
#6 yaqwsx
jedná se o linkuz na výrobu povrchových úprav, jede na simatic 300 a k tomu je PC a část programu je prave v pc.... je tam soubor galmove.exe . je vytvořen pomocí c++ a skompilovaný do exe souboru... pokud by šel rozlousknout bylo by to super... snažím se získat základní zdrojáky ale to se mi zatím nedaří....
#7 arachod
to nejde, c/c++ nepřevedeš nijak zpět do původního zdrojáku... jak ti tu už psali, tak můžeš použít nějakej disassembler, kterej ti to zobrazí v assembleru a přes to jde upravit, ale pochybuju že by si přes to dokázal upravit větší část programu
nějaký lehký úpravy se daj, ale něco většího, složitejšího už ne nebo aspon je to hodně těžký a musíš dokonale zvládat assembler, co dneska umí opravdu málo lidí
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku