Pekne prosim o pomoc, char do IDC_EDIT – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pekne prosim o pomoc, char do IDC_EDIT – C / C++ – Fórum – Programujte.comPekne prosim o pomoc, char do IDC_EDIT – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
22. 2. 2013   #1
-
0
-

Hoj ahoj.. asi jsem uplne blbej a nebo jsem moc unavenej ale nemuzu prijit na to jak do IDC_EDIT1 nacist promennou z charu...

muze mi nekdo pomoct?

nacist z toho ramecku po zmacknuti tlacitko text do charu dokazu:

char buffer[128];
GetDlgItem(IDC_EDIT1)->GetWindowTextA(buffer, 128);

sprintf(szName, buffer);

ale opacnej postup (v jine casti kodu) 

zkousel jsem vsechno mozny

GetDlgItem(IDC_EDIT1)->SetWindowText(szName);

napriklad tohle se zkompiluje v pohode, ale nic se nestane.. :/

dekuji za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.50.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
22. 2. 2013   #2
-
0
-

#1 Ivo
 

char name[] = "Text";
CString szName(name);
GetDlgItem(IDC_EDIT1)->SetWindowTextW((LPCTSTR)szName);

takto by to mohlo fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
22. 2. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé

#1 Ivo
Opak GetWindowTextA je SetWindowTextA.

A pozor na ten sprintf, když už ho chceš použít, tak správně - sprintf(szName, "%s", buffer);

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
22. 2. 2013   #4
-
0
-

Děkuji mnohokrát :)

CString Name(szName);
GetDlgItem(IDC_EDIT1)->SetWindowTextA((LPCTSTR)Name);

funguje, moc moc moc díky.. a jen dotaz.. proč je špatně použití sprintf(CilovaPromenna, ZdrojovaPromenna); místo sprintf(CilovaPromenna, "%s",ZdrojovaPromenna);? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.50.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
22. 2. 2013   #5
-
0
-

#4 Ivo
Nevím proč do toho tahat CString nebo sprintf? stačí:
::SetDlgItemText(m_hwnd, IDC_EDIT, szName).

Samozřejmě pokud je szName typu char* a aplikace pro unicode, tak SetDlgItemTextA...

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
ady20
Duch
22. 2. 2013   #6
-
0
-

#4 Ivo
Ahoj,

taky si říkám co je na tom špatně,

printf("nazdar\n"); /* vytiskne retezec na stdout */
sprintf(buffer, "nazdar\n"); /* vytiskne retezec do bufferu */


Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.73.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
23. 2. 2013   #7
-
+1
-
Zajímavé

   

char *neco = "aby sis nezvykl to prasit a jednou ti tam nevlezlo prekvapeni od uzivatele... %p%p%s%s%n\n";
printf(neco);
sprintf(buffer, neco);
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
243 příspěvků
23. 2. 2013   #8
-
0
-

#7 zlz
Moje milé železo, ať koukám jak koukám, v přikladu sprintf(buffer, "nazdar\n"); nikde nevidím kde má možnost uživatel zadávat svá překvapení.

Zdravím

Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.32.–
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
23. 2. 2013   #9
-
0
-

aha ja uz pochopil :) musim to nejak osetrit u vstupu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.50.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
23. 2. 2013   #10
-
0
-

#8 Ondra
Použil jsem tvůj kód, ale proti němu nic nemám. Je řeč o situaci, kdy formátovací řetezec není literál, ale proměnná dost možná obsahující nekontrolovanou hodnotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

Podobná vlákna

Pomoc se čtenim char — založil Zelenáč Uplný

C++- Prosím o pomoc !!! — založil Martin2510

Prosím pomoc — založil Matej

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý