Zdravím, neviete o nejakej stránke kde je popis ako ovladať vstup z joystiku ? Alebo zo seriovej linky. Robim program pre ovladanie robotického ramena.
Fórum › C / C++
Vstup napr.z joysticku
Nápadá mě načítat joystik pomocí nějaké winapi funkce,nebo při nejhorším SDL. Asi to není to co hledáš. A ze sériové linky na to máš taky funkce ve winapi
Joystick by měl jít připojit na LPT a s tím by mělo jít pracovat pomocí winAPI funkcí CreateFile, ReadFile.... Na COM je dobré použít již něco hotového, třeba TserialEvent. Akorát ty data z joysticku bys musel převést na sériová např pomocí jednočipu.
hu
http://www.tetraedre.com/…/serial2.php je to s podrobným popisem a příklady. Zvládl jsem to i já jako začátečník (před 6 lety)
hu
#1 Martin
Pokud jde o joystick (nebo zařízení které posílá na COM nebo USB stejné signály) ve Windows jsou na to API funkce a notifikační zprávy, např. MM_JOY1MOVE, MM_JOY1BUTTONDOWN a další. Související funkce např. joySetCapture, joySetThreshold a další - je to popsané v dokumentaci Windows SDK.
Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz
metody a události tam jsou popsané, ukázkové kódy taky. S kompilováním s MS VS zkušenosti nemám, používám C++ Builder. Podle popisu záleží na makru __BORLANDC__ a musí být nastaven multithreading.
hu
#9 hlucheucho
Prosím ta, nejak som to ten kod upravit. Pouzil som Tserial_event. Len v tom kode mi to píše nejaku chybu. Na čo som dosiel že tam chýba časť " int main() { .. " Ked som ju na konci len tak dopísal tak mi to preložilo bez chyby. Len to nejde spustit. Kam ju treba napísat ?
dik
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Program - S Funkci Joysticku — založil Hoky
PHP upload image např. 3x — založil Matthew
Problém s procházením kolekce v DELPHI 7 (for each ve VB) - např. F… — založil MilanXL
Windows >> plocha >> panel s nastrojmi (napr. hodiny, ka… — založil Tocimanko
Prehravanie flash player (napr. youtube, stream atd.) — založil Marty_SVK
Moderátoři diskuze