Opět zdravím
Potřeboval bych poradit s malým problémem. Nedaří se mi rozchodit faktorial přes while. Hlavně mi ale jde o to, aby to bylo s jením printem. Nějak mi to pořád nejde. Poradí někdo, prosím?
Díky
#2 KIIV
mělo by to být asi takhle, ale opravdu nemůžu přijít na to, jak b dostat na tu správnou hodnotu. Použít b=1*2*3*4*5*6 samozřejmě nemůžu, tak nevím, jak nahodit rytmus, aby se z b stala čísla která potřebuji.
int a = 0;
int b = 0;
while (a < 6) {
a += 1;
b += 1;
System.out.println(a + "!=" + b);
}
#2 KIIV
mělo by to být asi takhle, ale opravdu nemůžu přijít na to, jak b dostat na tu správnou hodnotu. Použít b=1*2*3*4*5*6 samozřejmě nemůžu, tak nevím, jak nahodit rytmus, aby se z b stala čísla která potřebuji.
int a = 0;
int b = 0;
while (a < 6) {
a += 1;
b += 1;
System.out.println(a + "!=" + b);
}
#4 KIIV
No neblázni. Já nad tím včera večer strávil takovou dobu a zkoušel všemožné kombinace. Funguje to, ale když to zkouším přepočítat, tak to je přece nesmysl, ne? Protože pokaždé, když b = b*a, tak by se vlastně mělo a pokaždé násobit 1x, nebo mi něco uniká? Samozřejmě b += 1 jde pryč
tak a mas na zacatku 0 ... ale protoze k nemu pricitas jedna pred tim nez bys nasobil to b, tak tam mas 1, 2 ... 5 (pro <6) a pokud bys mel v b=0 tak b*cokoliv = 0 ...
nicmene je tam 1 .. a pokazdy kdyz provedes vynasobeni, tak to b prepises novou hodnotou
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku