Zdravím potřebuji vážně akutní pomoc... Mám v Delphi 7 vytvořit program na povrch a objem koule s tím že má být rozdělen do dvou unitů... můžete mi prosím napsat jak to naprogramovat ??? Díky
Fórum › Delphi
Unity
#1 Krtek132
Vzhledem k typu zadání jde o typickou školní úlohu, takže jak to naprogramovat? Přesně tak, jak to po tobě žádá učitel. Podívej se do svých poznámek, nebo do výukových materiálů, které ti dal k dispozici, nebo si nějaký podobný příklad najdi na internetu...
#3 Krtek132
A google jsi zkoušel?
Delphi 7 unit example?
Třeba zde? http://www.delphibasics.co.uk/Article.asp?…
Fajn mám mít objem a povrch koule rozdělený do dvou unitů... aby zde byli použity procedury... tak aby vlastně v unitu 2 byl ten vzorec na výpočet objemu a povrchu a v tom prvním asi jen odkaz na něj... A chceš poslat to co už mám hotové mailem ???
Mám vytvořen příklad, kde mám výpočet objemu koule a teď ho potřebuji rozdělit do dvou unitů... aby zde byli použity procedury... tak aby vlastně v unitu 2 byl ten vzorec na výpočet objemu a povrchu a v tom prvním asi jen odkaz na něj..
Vážně prosím o pomoc.... Potřebuji tu práci odevzdat závisí na tom moje budoucnost... jen tento příklad může rozhodnout o tom jestli mě pustí učitel k maturitě.... Prosím o pomocnou ruku... Něco mám vytvořené jen nevím jak dále :((((
ja furt nechapu proc to rozdelovat na dve unity pokud nechtej unitu objem a unitu obsah...
todle by mel byt tvuj prvni dotaz na vyucujiciho, co tim mysli...
jinak doporucuju udelat unitu obsahKoule a unitu objemKoule a uses se hodi do hlavniho programu... pokud to nebude co ucitel chtel, tak si s nim procist zadani a napadnout jakoukoliv nejasnost...
Taky mi není úplně jasné, na co se Krtek132 přesně ptá. Možná neví, jak se pracuje s unitami.
Jestli si dobře pamatuju: Vybereš v Delphi v menu New unit, vznikne nová prázdná unit a uložíš ji pod nějakým jménem (save as). Není to úplně prázdný soubor, spíš je to taková připravená kostra, do které budeš psát svůj kód. No a potom vezmeš tu funkci / proceduru, kterou máš nyní v tom společném kódu a cut/paste s ní do té nové unity. Když nyní zkusíš program přeložit, bude Ti hlásit, že nezná tu funkci / proceduru. Aby ji zase znal, musíš mu říct, aby hledal i v té nové unitě, a toho se dosáhne přidáním jména nové unity do sekce USES v původním programu.
Je to hodně nahrubo napsáno, už jsem v tom dlouho nedělal, ale snad je z toho vidět, že to není nic těžkého. Prostě to zkus a když na Tebe vypadne nějaká chyba, tak ji sem opiš a někdo rád poradí. Jinak je to celé práce na pár minut, tak se toho přestaň štítit :)
Kopáči jsou taky třeba.
Zasláno z mobilního telefonu.
#23 Tomix nologin
To snad nebylo nutné. Přestože působí dotazy od Krtek123 zmateně, nepřipadá mi dobré se do něho navážet. Spíš by ho to chtělo navést tak, aby se uměl zeptat a vyjádřil, co potřebuje. I když je pravda, že to vyžaduje trpělivost, neb se mu to ani po jedenácti příspěvcích v tomto vlákně nepovedlo :)
Jde o to, že když mám já sám nějaký problém, se kterým si nevím rady, tak zkusím google. A často najdu vlákno v nějakém fóru, kde měl stejný problém někdo přede mnou. No a pak záleží mé štěstí na tom, jestli mu dobří lidé poradili a nebo jestli to po padesáti příspěvcích končí OT.
#18 Krtek132
Zdarec, jen na rychlo pokud to budeš číst do Form1 si dej komponenty:
LabeledEdit (nebo Edit - podle toho to změň níže v kódu), Button, 2xLabel.
Pod implementation napiš: uses Unit2;
Do události Button1 poté zadej:
Label1.Caption := 'Povrch: ' + FormatFloat('0.00', Povrch(StrToFloat(LabeledEdit1.Text))) + ' cm2';
Label2.Caption := 'Objem: ' + FormatFloat('0.00', Objem(StrToFloat(LabeledEdit1.Text))) + ' cm3';
předpokládám odkaz na funkce do Unit2, potom v menu: File->New->Unit-Delphi.
kód Unit2:
interface
function Povrch(r: single): double;
function Objem(r: single): double;
implementation
const pi= 3.14159;
function Povrch(r: single): double;
begin
result := 4 * pi * sqr(r);
end;
function Objem(r: single): double;
begin
result := (4 / 3) * pi * r * r * r;
end;
end.
a to je vše, mělo by to jet! jen na rychlo!
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Programátor v Unity 3D — založil Petr Fodor
Ubuntu 11.10 + UNITY 3D — založil tonez
Programátor C#, Unity 3D — založil Martin Hofmann