Dobrý den,
Zkouším dělat weby v ASP.NET Web Forms ve Visual Studiu 2012, ale zasekl jsem se na problému ohledně tutorialů.
A proto bych se chtěl zeptat, jestli neznáte někdo nějaký dobrý tutorial, ve kterém by bylo ukázáno krok po kroku co se má dělat pro připojení k externí databázi a poté následné psaní metod, kde jsou uloženy stringy, ve kterých je napsán SQL příkaz nebo volání uložených SQL procedur v databázi. Nevím jestli jsem hledal špatně, ale všechny návody, které jsem našel byly jen s lokální databází, kterou si dotyčný vytvořil v průběhu tutorialu a uložil do složky app_data. Díky tomu v oněch návodech není nikde napsáno, jak se připojit k nějaké databázi.
Budu vděčný za jakoukoliv radu nebo odkaz na tutorial pro "blbečky", kde by toto bylo vysvětleno.
Díky Moc
Fórum › .NET
Web forms externí databáze
Ahoj,
připojení k externí databázi je vesměs jen o použití správného připojovacího řetězce. Práce s objekty je potom stále stejná (pokud se stále jedná o ten samý typ db - napr. sql server).
Různé typy připojovacích řetězců můžeš najít na
http://www.connectionstrings.com
Pěkný den,
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů
Podobná vlákna
Databáze s Windows Forms — založil Ant
Hledám externí brigádu PHP/SQL/web — založil Kowalsky95
Externí databáze do MS SQL serveru 2000 — založil Petr Homolka
Windows forms — založil Johnnny
Zafarbenie forms pomocou js — založil gizmo16
Moderátoři diskuze