Potřebuju převést video z *.DVR do *.MPG. Nemáte někdo vyzkoušený prográmek (pro Windows), který by to zvládal? Ty co jsem našel na internetu nefungují.
Fórum › Offtopic
Konverze videa *.DVR do *.MPG
Podrobnosti: koupil jsem si tuner DVB-T Strong, který umí nahrávat video na USB. Umí ho nahrávat ve dvou formátech (DVR a MPG) no a než jsem si ho přepnul na MPG, tak mi vzniklo pár nahrávek v DVR formátu, který mi nejde ve Windows přehrát (umí to nějaký Media Center, ale ten je asi až ve Win7). Co jsem zatím zkoumal, tak DVR je prý jen MPG s přidanou hlavičkou, která umožňuje třeba implementaci DRM, ale to je v tomto případě určitě nevyužito. Na internetu se dají najít různé utility pro převod, zkoušel jsem jich několik a zpravidla to končí tím, že program spadne, protože není zaregistrován nějaký COM nebo OCX a i když zkusím chybějící knihovny stáhnout a zaregistrovat, nakonec to stejně nefunguje a nic se nepřevede. Doporučíte, co bych mohl vyzkoušet? Předem díky.
Na jiném fóru jsem našel doporučení na DVR Converter 3.0. Je to shareware, týden by měl fungovat zdarma. Oproti předchozím pokusům tento aspoň trochu fungoval a skoro polovinu souborů se mi s ním povedlo převést. S druhou polovinou souborů si neporadí - kousne se, aniž by vypsal chybovou zprávu. Přitom všechny *.DVR soubory vznikly ve stejném zařízení, ve formátu by tedy neměl být rozdíl. Poškozené ty soubory také nejsou, protože DVB-T Strong je umí přehrát.
mencoder - díky za tip. Já jsem koukal už dřív na MPlayer na wiki a neviděl jsem tam DVR v seznamu podporovaných formátů, tak mne nenapadlo to zkoušet. Ale ty informace jsou už asi staré, např. tam není zmínka o portu MPlayeru na androida, tak to asi stojí za vyzkoušení. I když to ovládání z příkazové řádky je v dnešní době masochismus :)
O víkendu jsem se s problémem vypořádal s pomocí programu
Ali DVR Export Tool
Umí převést *.DVR soubory na *.ts (MPEG transport stream) a ty už jdou na Windows přehrávat přes VLC Player. Prý by bylo možné *.ts převést na *.mpg nějakým dalším programem, např. VirtualDub, ale to už jsem nezkoušel.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Konverze string na int — založil Pebble
Konverze string na char* — založil Petr
Konverze znakové sady — založil Luboš
Konverze vhd do vdi — založil yaqwsx
Konverze datových typů — založil bernie