Zaverecná práce, knihovna graph. – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zaverecná práce, knihovna graph. – Pascal – Fórum – Programujte.comZaverecná práce, knihovna graph. – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Proksa0
Duch
22. 5. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, nepomohl by mi někdo se závěrečnou prací? Zadaní je že Program načte dvě čísla ze souboru, vypočte to nejaké fyzikální veličiny a z výsledků pak udělá graf, napsal jsem ho až po výpočet, ale s knihovnou graph zadobře. 

Zatím mám napsano toto:

program MyPrgs1;     
uses   
    Crt,Math;
//const              
//type              
var
F,E:text;               
T,i,pozice,code,L,code1,vysledek: integer;
z,s,V,W: string;


begin
gotoXY(20,5);
WriteLn(#201,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#187);
gotoXY(20,6);    WriteLn(#186,#32, 'Zaverecna Prace ' ,#32,#32,#186);
gotoXY(20,7);    WriteLn(#186,#32, 'Filip Proks   ' ,#32,#32,#32,#32,#186);
gotoXY(20,8);   WriteLn(#186,#32, '2012/2013' ,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#186);
gotoXY(20,9);    WriteLn(#186,#32, '3.L' ,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32#186);
gotoXY(20,10);    WriteLn(#200,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#188);
gotoXY(20,11);    writeln('Stiskni enter');
    readkey;
    clrscr;
writeln('Vyber mØýen¡ stiskem 1 a§ 5:');
readln(i);
If i=1 then
begin
Assign(F,'soubor.txt');
Reset(F);
while not Eof(F) do
begin
readln(F,s);
V:=s[1];
W:=s[3];
val(v, T, code);
val(w, L, code1);
writeln(T);
writeln(L);
end;
close(f);
end;

If i=2 then
begin
Assign(F,'soubor1.txt');
Reset(F);
while not Eof(F) do
begin
readln(F,s);
V:=s[1];
W:=s[3];
val(v, T, code);
val(w, L, code1);
writeln(T);
writeln(L);
end;
close(f);
end;
If i=3 then
begin
Assign(F,'soubor2.txt');
Reset(F);
while not Eof(F) do
begin
readln(F,s);
V:=s[1];
W:=s[3];
val(v, T, code);
val(w, L, code1);
writeln(T);
writeln(L);
end;
close(f);
end;
If i=4 then
begin
Assign(F,'soubor3.txt');
Reset(F);
while not Eof(F) do
begin
readln(F,s);
V:=s[1];
W:=s[3];
val(v, T, code);
val(w, L, code1);
writeln(T);
writeln(L);
end;
close(f);
end;
If i=5 then
begin
Assign(F,'soubor4.txt');
Reset(F);
while not Eof(F) do
begin
readln(F,s);
V:=s[1];
W:=s[3];
val(v, T, code);
val(w, L, code1);
writeln(T);
writeln(L);
end;
close(f);
end;

readkey;
clrscr;
vysledek:=(L+T);
gotoXY(20,5);
writeln('Vysledek je :',(4*PI*L)/(T*T):0:2);
readkey;

readkey;
end

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Reklama
Reklama
TheOndrap+2
Super člen
22. 5. 2013   #2
-
0
-

Ahoj, Napiš to prosím do pole "vložit zdrojový kód" .. jinak nemám chuť to ani zkoumat, strašně blbě se to čte tefdko

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Proksa0
Duch
22. 5. 2013   #3
-
0
-

   

{----------------------------------------------------------------------------}
{ Autor:                                                                     }
{ Program:                                                                   }
{ Datum:                                                                     }
{----------------------------------------------------------------------------}

program MyPrgs1;      { Jmeno programu }
uses    { Seznam knihoven }
    Crt,Math;
//const              { Seznam konstant }
//type               { Seznam typu }
var
F,E:text;                { Seznam globalnich promennych }
T,i,pozice,code,L,code1,vysledek: integer;
z,s,V,W: string;

(* funkce a procedury *)

(* hlavni program *)
begin
gotoXY(20,5);
WriteLn(#201,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#187);
gotoXY(20,6);    WriteLn(#186,#32, 'Zaverecna Prace ' ,#32,#32,#186);
gotoXY(20,7);    WriteLn(#186,#32, 'Filip Proks   ' ,#32,#32,#32,#32,#186);
 gotoXY(20,8);   WriteLn(#186,#32, '2012/2013' ,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#186);
gotoXY(20,9);    WriteLn(#186,#32, '3.L' ,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32,#32#186);
gotoXY(20,10);    WriteLn(#200,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#205,#188);
gotoXY(20,11);    writeln('Stiskni enter');
    readkey;
    clrscr;
writeln('Vyber mØýen¡ stiskem 1 a§ 5:');
readln(i);
If i=1 then
begin
Assign(F,'soubor.txt');
Reset(F);
while not Eof(F) do 
begin
readln(F,s); 
V:=s[1];
W:=s[3];
val(v, T, code);
val(w, L, code1);
writeln(T);
writeln(L);
end;
close(f);
end;

If i=2 then
begin
Assign(F,'soubor1.txt');
Reset(F);
while not Eof(F) do 
begin
readln(F,s); 
V:=s[1];
W:=s[3];
val(v, T, code);
val(w, L, code1);
writeln(T);
writeln(L);
end;
close(f);
end;
If i=3 then
begin
Assign(F,'soubor2.txt');
Reset(F);
while not Eof(F) do 
begin
readln(F,s); 
V:=s[1];
W:=s[3];
val(v, T, code);
val(w, L, code1);
writeln(T);
writeln(L);
end;
close(f);
end;
If i=4 then
begin
Assign(F,'soubor3.txt');
Reset(F);
while not Eof(F) do 
begin
readln(F,s); 
V:=s[1];
W:=s[3];
val(v, T, code);
val(w, L, code1);
writeln(T);
writeln(L);
end;
close(f);
end;
If i=5 then
begin
Assign(F,'soubor4.txt');
Reset(F);
while not Eof(F) do 
begin
readln(F,s); 
V:=s[1];
W:=s[3];
val(v, T, code);
val(w, L, code1);
writeln(T);
writeln(L);
end;
close(f);
end;

readkey;
clrscr;
vysledek:=(L+T);
gotoXY(20,5);
writeln('Vysledek je :',(4*PI*L)/(T*T):0:2);
readkey;

readkey;
end.
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
KIIV+42
God of flame
22. 5. 2013   #4
-
0
-

#2 TheOndrap
a ze to docela pomohlo k citelnosti, co?

Skoda ze se clovek musi vzdy prokousat hromadou chyb nez zjisti, ze to odsazovani k necemu precijen je

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
TheOndrap+2
Super člen
22. 5. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
Sem najivně doufal že dnes ještě někdo používá formátování :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Mircosoft+1
Věrný člen
22. 5. 2013   #6
-
0
-

#1 Proksa
Na první pohled to vypadá syntakticky správně a mělo by to i fungovat, ale otázka je, jestli to, co to dělá, je to, co chceš :-). Hodilo by se vidět zadání. Například nechápu, jak se ze dvou čísel a jednoho výsledku dá udělat graf.

Pár připomínek do začátku:

- Všechny ty úseky "if i=něco then..." dělají to samé, jenom načítají z jiných souborů. Jestli to tak zůstane, není důvod psát stejný kód pětkrát - stačilo by podle i nastavit jméno souboru a pak data jednou načíst. A mimochodem, znáš příkaz Case?
- #32 je mezera a dá se psát i přímo.
- Máš tam spoustu dost chaotického čekání na stisk libovolné klávesy (Readkey). Někdy se čeká víckrát po sobě, takže první stisk nic neudělá. Někdy píšeš "stiskni enter", ale čekáš na cokoli. Někdy říkáš, aby se stisklo 1 až 5, jenže Readln vyžaduje navíc enter.
- Uživatel, který program vidí poprvé a nemá před sebou zdroják, nepochopí, co se vlastně děje, co má zadávat a co znamenají ta čísla, která program zobrazuje.

Víc ti neporadím, protože nevím, co to přesně má dělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.118.224.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Proksa0
Duch
22. 5. 2013   #7
-
0
-

#6 Mircosoft

Dík za rady ,zadání zní :Vytvořte program který počítá tíhové zrychlení z Harmonických kmitu mechanických soustav.V souboru budou zapsány naměřené hodnoty  Doby kmitu-T a délky kyvadla-L z kterých vypočte tíhové zrychlení a ze všech 5 pokusů poté vytvoří graf.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Mircosoft+1
Věrný člen
22. 5. 2013   #8
-
0
-

Máš dvě nezávislé proměnné (T a L) a jednu funkční hodnotu (g). Takže si nejdřív ujasni, jak ten graf má vypadat - tedy co bude x a co y.

Vlastní kreslení grafů jsme tady probírali nedávno: http://programujte.com/…rovo-schema/ , příklad na spuštění grafiky tam najdeš. Podrobnější popis funkcí jednotky Graph je třeba tady: http://mircosoft.mzf.cz/…/ZAKLADY.TXT .

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.118.224.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Proksa0
Duch
22. 5. 2013   #9
-
0
-

#8 Mircosoft
A ješte mám jeden problém, pracuju v pspadu a překladač mám FPC, vždy když jsem jen zkusil stahout hotový program který využíval jednotku Graph ale nikdy mi nešel vždy mi akorát vypsal chybu... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Mircosoft+1
Věrný člen
22. 5. 2013   #10
-
0
-

Jakou chybu? Jestli "BGI error: graphics not initialized, use Initgraph", tak buď nemáš ve stejném adresáři soubor EGAVGA.BGI, nebo to autor programu zvoral a zadal v initgraphu absolutní cestu k tomu souboru, takže to jinde než na jeho počítači chodit nebude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.118.224.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
22. 5. 2013   #11
-
0
-

#7 Proksa
Ten tvůj program je velmi "zvláštní", navíc mám pocit, že jsi nepochopil zadání.

Cituji: "V souboru budou zapsány naměřené hodnoty... a ze všech 5 pokusů poté vytvoří graf."

Tomu já rozumím tak, že v jednom souboru bude všech pět dvojic naměřených hodnot a ne že budou po dvou v pěti souborech...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Graph knihovna — založil Seph

Závěrečná práce — založil Honza

Zavěrečná práce — založil Patrik

Unit Graph — založil Denisa13

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý