Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
VladislavK0
Super člen
Ahoj prosim jak mohu do XPath napsat porovnonai na to jestli hodnota atributu zacína nejakym textem obdobne jako se da testovat string samotny.
pro string
string a="poklop";
string b="poklicka"
string c="viko';
if(a.StartWidth("po"))
pravda
if(b.StartWidth("po"))
pravda
if(c.StartWidth("po"))
neprvada
a obdoba pro XML
<aaa>
<bb attr="poklicka"/>
<bb attr="poklop"/>
<bb attr="viko"/>
</aaa>
XMlNodeList xn=doc.SelectNodes("aaa/bb[@attr.StartWidth("po")]");
diky za kazdou radu
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset!
Co přinese programátor??
P~ Anonymní uživatel
~ 212 příspěvků
No a co jsi uz zkousel hledat?
VladislavK0
Super člen
Fajn
Hledal jsem POKLOP, POKLIČKA, a nezapoměl jsem ani na VÍKO
Dík za "odpověď".
Já než sem položím jakýkoli dotaz tak hledám a nejraději mam strejdu googla
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset!
Co přinese programátor??
VladislavK0
Super člen
Jen pro úplnost následující nefunguje PROČ
XmlNodeList verze = WebDocument.SelectNodes("html/head/link[starts-with(@href,'qpack')]");
Co přinese programátor??
liborb~ Redaktor
+18
Guru
Pokud je html kořenový tag, tak je lepší to tak i zapsat neb jinak se to bere relativně k aktuální pozici v procházeném dokumentu, takže takto:
XmlNodeList verze = WebDocument.SelectNodes("//html/head/link[starts-with(@href,'qpack')]");
A jenom se zeptám, aby nedošlo k omylu, chceš tedy najít všechny tagy link (na dané cestě), u který atribut href začíná qpack?
VladislavK0
Super člen
Html je kořenový TAG
A jenom se zeptám, aby nedošlo k omylu, chceš tedy najít všechny tagy link (na dané cestě), u který atribut href začíná qpack?
ANO
Aha dvě lomítka na začatku - blik,
nic méně WebDocument je proměná typu XMLDocument a TAG html je skutečně ROOT ale ještě si to překontroluji
Díky za typ - jestli byla chyba z pohledu ROOT tagu tak se půjdu dobrovolně utopit.
Co přinese programátor??
VladislavK0
Super člen
No tak jsem se neutopil protože nějak nechápu jak tato funkce může fungovat
StartWith je deklarovaná následovně starts-with(string,string)
jak si tedy mám představit funkci toho zavináče ve jméně attributu
starts-with(@href,'qpack')
primárně mi to přijde tak že to prostě nemůže fungovat
nerozumím tomu - uměl by to někdo vysvětlit
Co přinese programátor??
P~ Anonymní uživatel
~ 212 příspěvků
VladislavK0
Super člen
Vyreseno
Chyba byla mezi opěradlem židle a klávesnicí - starts-with(), funguje přesně dle popisu
V tom textu nebylo QPACK ale GPACK - chtělo by se to naučit číst
Co přinese programátor??
P~ Anonymní uživatel
~ 212 příspěvků
Chyba byla mezi opěradlem židle a klávesnicí - starts-with(), funguje přesně dle popisu
jj, vetsinou to tak je :-)
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů