Vlastní api – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vlastní api – .NET – Fórum – Programujte.comVlastní api – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
homer
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
10. 6. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

chci pro své uživatele udělat api. Jen vytáhnout pár informací z webu (xml). Zobrazení chci udělat v hlavním panelu (start) bublina. Poradí prosím někdo jak mám začít (postup). Nebo ještě lépe pokud je nějaký veřejný otevřený kód.

Děkuju moc za každou pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
Reklama
Reklama
homer
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
11. 6. 2013   #2
-
0
-

Vážně tu není nikdo kdo poradí, alespoň postup?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JardaJirava0
Stálý člen
11. 6. 2013   #3
-
0
-

Ahoj,

  přiznám se, že z popisu netuším, co konkrétně chceš udělat. Můžeš být více konkrétní?

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
homer
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
11. 6. 2013   #4
-
0
-

Omlouvám se. Jde mi o to, že chci udělat aby program třeba jednou za minutu se kouknul na xml soubor a vypsal ho v bubline.

Po instalaci by si uživatel zadal do formíku své jméno, heslo a čas pro refresh, které by se vkládalo do url. Například: http://domena.cz/…nformace.php?…

Potom aby projel na té adrese podle parametru a vypsal je do bubliny. Vysledek by byl, že třeba jednou za minutu se mu zobrazí v dolní liště bublina ve které by viděl jestli má vzkaz nebo něco jiného.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
VladislavK0
Stálý člen
11. 6. 2013   #5
-
0
-

Promiň ale jak psal Jarda Jirava pořád není zrejmé co vlastně chceš

  • kounknot do XML
  • parsrovat HTM (PHP)
  • zobrazit bublinu
  • jak pracovat s časovačema
  • nebo co vlastne

?????

mam pocit ze se jedna o požadavek vysvětlit (napsat) cely program a né o dílčí úkol svého se kterým máš problém

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.22.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
homer
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
11. 6. 2013   #6
-
0
-

Prozatím na stránkách pracuju, ale hned jak budou hotové, tak se na to chci vrhnout. Nejde mi o to aby mi tu někdo napsal kod, ale poradil postup. Samozřejmě, že kodu by sem se nebránil nebo něčemu co je volně dostupný, ale je mi jasný, že tak jednoduchý to mít nebudu. Proto se ptám na to jak mám při takovém prográmku postupovat.

Jak to má fungovat jsem už podrobně popsal, ale uvedu jako příklad třeba lištičku. Nebo třeba upozornění na update windowsu, acrobat reader, atd. V liště se zobrazí bublina oznamující, že je dostupn nová aktualizace.

Já chci udělat to, že v bublině bude mít uživatel informace o svém učtu. Nevim co jsem napsal nesrozumitelně, ale jinak už to podat asi ani nedokážu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
VladislavK0
Stálý člen
11. 6. 2013   #7
-
0
-

Aha

Jak to má fungovat jsem už podrobně popsal, ale uvedu jako příklad třeba lištičku. Nebo třeba upozornění na update windowsu, acrobat reader, atd. V liště se zobrazí bublina oznamující, že je dostupn nová aktualizace.

a neresi nahodou tento prispevek http://programujte.com/forum/vlakno/24423-instalator-updator/ to co ty potrebujes a zde docela tezko popisujes.

Jestli jo tak je ten tvuj popis ale fakt hodne zavadejici

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.22.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
homer
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
11. 6. 2013   #8
-
0
-

nejde o žádný update 

Jde vážně o to, že si registrovaný uživatel nainstaluje program a ten spustí. Pokud nebude mít vyplněné uživatelské jméno a heslo, tak na něj vyskočí formulář aby ho zadal + dobu pro refresh. Když to zadá, tak program třeba každou minutu projde xml soubor kde budou jen informace pro něj. O to se opstará get metoda. Potom co projede xml soubor, tak do bubliny vypíše vše co našel v souboru (xml). Například: máte 1 novou zprávu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JardaJirava0
Stálý člen
11. 6. 2013   #9
-
0
-

Ahoj,

tak co se týká tvorby API pro tu webovou část, tak tam bych doporučil se podívat buď na WCF nebo jen REST services.

Pro tu klientskou část asi veřejné API potřebovat nebudeš a bude to nejspíše windows service, která bude kontrolovat data na vzdáleném serveru s přístupem k uživatelskému rozhraní, kam bude pomocí notify icon předávat informace.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
homer
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
11. 11. 2013   #10
-
0
-

Stránky mám konečně hotové. Teď udělat to api. Vzhledem k tomu, že jsem si všimnul, že tady se moc neradí, tak se chci zeptat jen na ceník. Kolik by stálo udělat přesně jak má rande.cz hlídacího psa.

1. Pokud není uživatel přihlášen, tak se nabídne přihlašovací formulář

2. Možnost úpravy refresh třeba minuta,dvě a podobně

3. Spuštěný program v nástrojové lište ( dolní panel vpravo vedle času )

4. Pokud se zjistí nová událost/změna, tak v bublině vpravo dole se zobrazí informace nebo se zobrazí jen hlaška, že nic nového na jeho účtu není. V případě, že proběhla změna, tak dokud nenastane další refresh, tak se změní ikona třeba na červenou

To je všechno. Myslím, že jsem to napsal alespon v mích očích hodně srozumitelně a pokud ne, tak na rande.cz mají přesně to čeho chci dosáhnout pro své stránky já. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 116 hostů

Podobná vlákna

Vlastní událost — založil vigum

Qt Vlastní knihovny — založil crow

Vlastní události — založil Boox

Vlastní komponenta v C# — založil beginner

Vlastni vyhledavani — založil darkerboy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý