Dokázal by někdo jasně a přesně vysvětlit jaký je rozdíl mezi instancí a objektem,popřípadě instancí,objektem a třídou?Když pročítám nejrůznější knihy o Javě tak mám pocit,že každý autor to vidí úplně jinak...
Fórum › Java
Terminologie
#1 K283
třídu ber jako formu, do které naleješ data a vyleze ti objekt :) (hodně obrazně řečeno)
třeba nějakou formu na čokoládovou postavičku (udává ti, jak bude objekt vypadat, co bude umět apod.) -> když do té formy naleješ tu čokoládu, tak ti vznikne objekt (instance), která už nějak vypadá a něco umí :D
Instance = new Třída(data);
#3 K283
metoda je v podstatně třídní funkce - tzn. že se dá volat pouze nad objektem dané třídy
konstruktor je metoda, která se volá při vytváření objektu, tedy když já zavolám:
new Třída();
tak se volá konstruktor třídy Třída
Class/enum/interface sú len spôsoby prevedenia a označenia pri komunikácii s pc ... povedzme ze bicykel je objekt ... tvoj bicykel je ďalší objekt ktorý je instance z bicykla
Konstruktor je metóda ktorá sa zavolá pri vytváraní nových objektov z iného objektu
Static metoda je metóda triedy ... nonstatic sú metódy ktoré vlastní každá instancia vlastné
Každý objekt je instancia hlavného objektu (myslím že sa značí aj ako E) ktorý vytvoril JVM
No v podstate to sedí s tým čo som povedal ja... Ak každá trieda rozširuje javu tak v podstate určuje čoho potomkom bude objekt na základe nej vznikajúci a tiež nejaký základ ako bude vyzerať... len táto definícia instance mi moc nesedí v bode že každá instance je podoba objektu ak počítame že trieda môže byť abstract a na základe tejto nevzniká priamo objekt
Vyzerá to že instance neni priamo definovaná a tak sa vysvetlenia len odvíjajú od pochopenia týchto pár odstavcov http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/javaOO/classvars.html
podľa mňa je to ako keď povieš Novakova za predpokladu že existuje len jedna je tento objekt jednoznačne určený ale môžeš povedať žena z rodu Novakov čo je intancia ... v prípade že existuje len jedna tak presne vieš ktorý objekt to je ale je možné že ich je viac a týmto volaním pokryjes všetky objekty a tiež každý zvlášť ... vychádzam z použitia operatora instanceof
Taky přihodím troškou do mlýna. ( programuji v Javě cca 2 roky ) - neprofesionálně. Taky jsem si všiml, že různí autoři z různých knih to vysvětlují trochu jinak.(pravděpodobně chybná terminologie, která většinou vede k chybnému pochopení) Já to tedy chápu takto. OBJEKT = INSTANCE = STRUKTUROVANÝ DATOVÝ TYP (složený např. primitivních datových typu nebo při kompozici z objektů). Třída je class, která určuje schopnosti a možnosti jednotlivých objektů( např. metody,proměnné objektu).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze