KIIV - Mem-test je fajn, ale ne vzdy spolehlivy, lepsi byl gold memory test.
hlucheucho
Reset zpusobuje obvykle hw nebo sw chyba. Pokud nastane chyba, win je nastaven tak, ze se ma resetovat. Tuto volbu muzes vypnout, pak se ale pc zasekne, zamrzne a musis reset zmacknout rucne. Na druhou stranu, zustane ti na obrazovce, co se posledne delo.
- U 8 let stareho pc muze odchazet disk (scandisk), kondenzatory na desce, grafice nebo ve zdroji. Muze byt povytazena ramka, ruznym trepanim, prekladanim. Muze byt pc plny prachu.
- Viry, pripadne se pobiji antivirove ochrany navzajem. Tez delaji binec preinstalovane programy a ochrany u novych pc.
Treba ja zrovna pred 2 tydny resil nastaveni sdileni na win8 a ne a ne najit jednu volbu. Pak jsem narazil na jakysi clanek, ze mc afee shield prebira nektere funkce win. jak jsem to odinstaloval (stejne to byla 30 denni verze a pak by otravoval s registraci), tak se mi najednou objevili nejake polozky v nastaveni, kde driv bylo nic.
Pak jsem resil na ucebne, ze se samovolne resetovali pc, uplne nove pc. Nejdriv jsme hledali problem v napajeni, pac el. sit je docela pretizena. Elekrikar rekl, ze je to ok. Tak jsme prohledavali konkretni pc. Co jsme nasli? Spybota, jak se mlatil s Node32 a mozna s nejakymi predinstalovanymi utilitkami. Oba meli nastavene hlidani zmen v pc a kdyz zmena, hnedka reset. Spy bota a ty utilitky jsme odinstalovali a byl klid. Podobne vylomeniny delaji i viry, takze tam mozna byl a vysel na node update. Node se mozna chtel updatovat a Spybot si ho hlidal a pri zmene reset. A mel node po srande. Fakt do ted nevim, co z toho delalo problem.