To Jura: Nechcem vytvárať len hry, no asi začnem s SDL a potom k tomu pripojím OpenGL,atď.Chcel som začať s OpenGL ale zdá sa mi zložitejšie ako SDL.
Keď sme už pri SDL...mám s SDL problém:(používam Dev-C++) dal som nástoje-zistit updaty...-a nainštaloval som SDL 1.2.8,potom som skopíroval kód z 1. lekcie http://www.programujte.com/view.php?cisloclanku=1970010141, no nejde mi zkompilovať. V čom môže byť chyba?
Fórum › C / C++
SDL, OpenGL, DirectX
Hlasi je kompilator nebo linker? Kazdopadne sem hod aspon cast z nich. Jinak SDL oproti OpenGL nepodporuje 3D grafiku - a kdyz uz se ti povede napast si 3D engine, tak se veskere operace, krom vykrelovani,budou provadet CPU. Dale SDL nema nektere primitivni funkce napr. vykresleni cary, takze je nutne si je nakodit sam.
[podtrzene]Kompilátor mi hlási toto:[/podtrzene]
[Linker error] undefined reference to `SDL_Init'
[Linker error] undefined reference to `SDL_GetError'
[Linker error] undefined reference to `SDL_Quit'
[Linker error] undefined reference to `SDL_SetVideoMode'
[Linker error] undefined reference to `SDL_GetError'
[Linker error] undefined reference to `WinMain@16'
ld returned 1 exit status
Takže neni efektívne sa učiť SDL s OpenGL? Mal by som sa teda radšej učiť OpenGL spolu s wxWidgets?
To Majkee:Dal som Soubor-Nový Project(MultiMedia-SDL), potom som vytvoril nový Zdrojový kód(priradil som ho k projectu) a skopíroval doň kód z 1. lekcie...-(stlačil som) Zkompilovat a spustit-(poukladal som súbory: main.c a Beze jména 2)-a [podtrzene]kompilátor vypísal[/podtrzene]:
C:\Makefile.win [Build Error] ["Beze jména 2.o"] Error 1
No .exe súbor to nevytvorilo. :(
Čo som urobil zle?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
OpenGl vs. DirectX — založil eraser17
C++ = pogramování her v DirectX(/OpenGL) — založil Ceyn