Ahoj, je možné rozchodit Codeblocks ve Visual Studiu ? A když ano, je někde nějaký návod krok za krokem jak ?
Fórum › C / C++
Visual Studio a Codeblocks
Jestli to jde, dal jsem si SDL knihovnu do visual studia ale při kompilaci to naháže hlášky typu nemám SysWOW64\ntdll.dll a dalších x desítek. Když googluju tak všude se mluví o codeblocks, tak nevím co dělám špatně. VS jsem nastavil podle youtube. Chtěl bych pouze začít dělat nějaké tutorialy v SDL.
Asi jsem dotaz napsal špatně. Otázka zní, když už jeden kompilátor mám, musím mít codeblocks, abych používal SDL ?
#1 Kolemjdouci
Čo keby si si prečítal Wikinu ? Hneď by si našiel odpovede. Ak by si chcel projekt z Visual Studia rozchodiť v Code::Blocks, dalo by sa to - http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=Installing_a_supported_compiler#Microsoft_Visual_C.2B.2B ale inak to asi nespravíš. Čiže dvojuca Code::Blocks --> Visual Studio asi nepôjde.
Dobrá, otázka zní:
1. Potřebuji na SDL Codeblocks, nebo mi stačí Visualstudio ? Všude v tutorialech mají na SDL Codeblocks, pokud tomu dobře rozumim tak SDL je přeci jen knihovna a Codeblocks jen kompilátor, nebo ne ?
2. Pokud nepotřebuji, co dělat ve Visual Studiu s touto hláškou: Cannot find or open the PDB file.
Podle tohoto návodu nepotřebuješ. Stačí si vybrat verzi.
JJ díky moc. Prošel jsem to a nastavený to mám správně. Po kompilaci toho prvního tutorialu mi to však píše zase Cannot find or open the PDB file a k tomu asi třicet názvů dll souborů někde v Windows\SysWOW64.
Nevím, já jsem amatér. Jako administrator jsem už zkoušel a žádná změna. Možná to je tím, že stisknu tlačítko Local Windows Debugger. Kompilace jinak proběhne v pohodě až na to, že třeba tenhle lehký tutorial:
//Include SDL functions and datatypes
#include "SDL.h"
#include <iostream>
int main(int argc, char* args[])
{
SDL_Init ( SDL_INIT_EVERYTHING);
std::cout<<"SDL is running\n";
SDL_Quit();
return 0;
}
program poté nelze spustit.
Ale třeba tutorial kde umisťuji hello.bmp je program po spuštění v pořádku.
JJ problikne, ale v okně není hláška z std::cout
Tak ani neproblinke
Tak už jsem to našel, chyba byla v Linker->System->Subsystem (aby se to vytisklo v konzoli musí být nastaveno Console (/SUBSYSTEM:CONSOLE), jinak když je nastaveno Windows (/SUBSYSTEM:WINDOWS) tak se to vytiskne do adresáře. Co je tedy to správné nastavení ?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Visual Studio statické linkování Visual C++ Redistributable dllček — založil Doomista
Visual studio — založil Hlavinka
Visual studio + QT — založil staf
MS Visual Studio — založil samo
Ktere visual studio — založil optokos
Moderátoři diskuze