Mám taký menší problém mám vytvorenú mysql databazu (XAMPP) pripájam sa ku nej cez Javu . Mám vytvorenú už aj aplikaciu teraz mam len problém neako dostať tu aplikaciu na iný počitač aj stou databazou,alebo neako urobiť tú databazu online
Fórum › MySQL
MySQL presunutie
dump db = export db do souboru, ktery obsahuje sql prikazy
import je pak spusteni sql prikazu z toho souboru pomoci programu, ktery rozumi danym sql prikazu, treba mysql server, ktery obsahuje tvuj xamp balicek (ja pouzivam wamp balicek)
Co tedy chces? Chces presunout program i db z tveho pc, ktery bezi jako localhost pomoci xamp na webovy server, ktery by byl pristupny i dalsim uzivatelum internetu?
Jaky server sis vybral? Umi ten server zpracovat Javu, Php, Mysql?
Import db na obvyklem php/mysql serveru se provadi bud pres linuxove prikazy (protoze kvalitni servery bezi jen na linuxu) a nebo pomoci php programu (phpmyadmin, bigdump, jiny). Pripadne mozna v tve Jave je na to prikaz a na serveru muze byt javovy sql manager, pres ktery to pujde tez importovat.
Ale tezko ric, s javou nedelam, neznam programy ani pro sql, ani pro html...
Si na xampu naklikas nekde spusteni phpmyadmina.
V PHPA si kliknes
- vlevo na svoji databazi
- vpravo zalozku export
--- meli by byt oznacene vsechny tabulky v ramecku "export"
--- v "nastaveni" je treba zkontrolovat, zda je zaskrtnute i uplne inserty
--- v "do souboru", zda to mas zaskrtle a je tam nastavena komprese zadna
- kliknes dole PROVED
Php udela soubor a nabidne ti ho k ulozeni na disku.
Ted si muzes ten soubor otevri, udelat ctrl+a, ctrl+c (oznac vse, kopiruj).
Das si opet PHPA, kliknes vlevo nahore na domecek. Do kolonky vytvoreni db napises nazev treba "mojedb2". Kliknes "vytvorit". To te hnedka prepne do nove db. tam kliknes na zalozku import (pokud chces ze souboru) nebo v tomto pripade na zalozku "SQL". Do bileho policka pak vlozis obsah souboru (ctrl+v) a dole kliknes Proved.
Melo by to tu novou db naplnit tabulkami z tve druhe db.
Navody na import, export pomoci phpmyadminu najdes googlem. Pokud phpmyadmin nemas, jakoze nemam xamp, tak nevim, co ma nainstalovane, ale muj wamp to ma, muzes si ten php program stahnout z webu a rozbalit do adresare www/ (podslozky phpmyadmin) ktery mas nekde na disku pro xamp a php. teoreticky by ten program mel byt nastaveny tak, ze bude pres adresni radek hned fungovat. Prihlasovaci hesla k mysql byvaji default user = root, heslo = (prazdne, zadne). u mho wamp serveru, kliknutim na ikonku preskoci prihlasovaci obrazovku, proto to neuvadim v navodu.
Mal by som ešte jeden problém , nejdem otvárať nový topic. Mám v aplikácii login. Ako by sa dalo vyriešiť to ,že keď otvorím tabuľku ukaže mi ,data len prihlahlaseného uživatela. V databáze v tabuľke , kde sa ukladaju údaje mám column user.To sa mi už podarilo vyriešiť ,že data sa ukladaju stale pod prihlaseným uživatelom
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Presunutie úchopového bodu pri rotácii objektov — založil robo1990o
Mysql list pridanie policka input zapis do mysql — založil Rastislav
C++ a MySql — založil ondra
Moderátoři diskuze