Dobrý den, mám takovou malou prosbičku. Začal jsem se teprve nedávno zabývat PHP a MySQL, teď jsem si napsal takový menší projekt. Je to valstně chat. Chtěl bych poprosit, jestli se na ně někdo může podívat a zkritizovat co tam mám blbě a tak podobně. Jak říkám, je to moje úplně první práce s databází, tak chci vědět co pro příště zpravit ;-)
Stránky
Kody
Jedna z věcí je diakritika. Tam jsem už ale nepřišel na nic, jak to ještě zlepšit. Za tuto radu budu taky rád...
Diky
Kowalsky
Fórum › PHP
Optimalizace
Na dlouhou odpověď není čas, tak alespoň jednu krátkou radu: začni odělovat logiku aplikace od jejího vykreslování. Prostě nejde rvát PHP, HTML, CSS i JavaScript do jednoho souboru. A pokud tuhle radu vezmeš vážně, zjistíš, že v čistém PHP to není úplně snadné a nakonec (snad) skončíš u nějakého frameworku :)
#2 yetty
Jo to mám, jenom v tom indexu to mám dohromady abych to zbytečně nedělil kvuli pár řádkům. Jinak nevím když potřebuji třeba v závislosti na počtu záznamů v databázi vygenerovat nějaký seznam to mám napsat, aby se mi to nepomíchalo. Vím že by se to mělo oddělit, ale jediné co mě napadlo bylo naházet PHP scripty do funkcí a umístit je pod stránku :D takže jak oddělit PHP od HTML??
CakePHP (pokud byl myslen tendle) bych ale nedoporucoval.. je tak neskutecne priserne pomalej... bez cache vesmes nepouzitelnej pro vic jak jednu osobu za par minut...
No narazil jsem na hlavní dva problémy. Při odesílání zprávy používám encode(), a takovýto řetězec ukládám do databáze. Problém nastává při zpětném odesílání, takže problém s češtinou.
Druhá věc je zabezpečení odesílaných dat do databáze. Na co si dát vše pozor? Pouze mysqli_real_escape_string() asi stačit nebude. Co by se mělo vše pohlídat?
Díky ;-)
> Na co vše si dát pozor?
obecně: snaž se ukládat jen syrový text a konverze dělej před zpracováním či zobrazením.
Vhodný zdroj k přečtení - http://phpfashion.com/escapovani-definitivni-prirucka
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Optimalizace — založil Figa
Optimalizace webu — založil Telka
Optimalizace aplikace a DB — založil Curo
Optimalizace programu — založil Jirka