Ahoj,
jde nějak udělat to, že se mi updatne db podle času?
Příklad: Mám něco se sloupcem jeAktivní 1 a čas do konce je třeba minuta. Potřeboval bych, aby se po té minutě provedl update na jeAktivní 0. Bez refreshe stránky nebo db.
Díky.
Ahoj,
jde nějak udělat to, že se mi updatne db podle času?
Příklad: Mám něco se sloupcem jeAktivní 1 a čas do konce je třeba minuta. Potřeboval bych, aby se po té minutě provedl update na jeAktivní 0. Bez refreshe stránky nebo db.
Díky.
Vím že hostingy podporují automatické spouštění skriptu po určité době. Nevím jetsli to podporují všechny. Přes skript poté pošleš jen jednoduše SQL příkaz na aktualizaci....nicméně uživatel si bude muset stránku aktualizovat, nebo tuto změnu neuvidí. Jinak bys to musel řešít pomocí ajaxu
Na tohle není potřeba update v databázi. Prostě se udělá sloupec s datumem a časem poslední aktivity. Když je potom potřeba najít aktivní, stačí napsat WHERE podmínku na hodnotu toho sloupce, aby nebyla starší než aktuální čas mínus minuta. No a pokud je opravdu potřeba vidět tabulku se všemi řádky a na nich mít booleanovskou hodnotu značící aktivní/neaktivní, tak se to dá napsat do SELECTu jako sloupec s počítanou hodnotou. Nebo se dá udělat VIEW. Pokud se ptáš na webovou stránku a na ní se to má měnit bez refreshe celé stránky, tak k tomu potřebuješ AJAX.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku