Zdravím, nevím, zda to tu patří, ale už nevím, co dál.
Mám databázi o součástkách a stavebnicích.
Tabulky:
soucastka - kde se napíše vše o součástce (nějaký kód ve skladu, typ, hodnota, provedení, pouzdro)
typ - tady je napsaný typ součástky (rezistor, atd, je to použité jako vyhledávací pole v tabulce soucastka)
stavebnice - kde je nějaký kód stavebnice, název (např PT011) a celý název stavebnice
seznam - propojovací tabulka mezi součástkami a stavebnicemi, více součástek může být ve více stavebnicích, je tam nějaké ID (které je tam jen tak), součástka (kód - propojené s kódem součástky v tabulce součástka), počet - počet daných součástek v dané stavebnici (např. rezistor 4k7 2x, rezistor 10k 3x, apod....) a kód stavebnice, který je propojený s kódem stavebnice v tabulce stavebnice
vytvořila jsem formuláře pro:
přidání typu součástky
přidání součástky
přidání stavebnice
přidání součástky ke stavebnici
stavebnice a počet součástek
hledání hodnoty součástky ve stavebnici
problém nastává u těch 2 posledních.
stavebnice a počet součástek
vytvořila jsem si podformulář, který mi napíše vše o součástkách:
hodnota, typ, v jaké stavebnici je, atd,atd, počet ks v 1 stavebnici a počet ks v X stavebnicích
do záhlaví jsem přidala nezávislé pole, kde bude uživatel psát počet stavebnic, kolik chce ze skladu vzít. poté se mu za součástkou objeví číslo - celkový počet součástek který má ze skladu vzít..
tento podformulář jsem přidala do formuláře stavebnice a počet součástek (dala jsem to do těla formuláře), do záhlaví jsem dala vyhledávání - pole se seznamem + propojila jsem to s podformulářem.. takže když si uživatel najede jakou chce stavebnici, tak mu to najde jen součástky z té stavebnice + napíše kolik čeho má vzít..
můj 1. dotaz tedy zní:
jak to udělat, aby si uživatel mohl vybrat více stavebnic a stejné součástky by se sčítali? jde to např. i tak že bych tam přidala ke každé součástce nějaké tlačítko, které by to někam odesílalo (např. do jiné tabulky) dokud bych ty data nesmazala, a pak se to tam vše sečetlo, atd..?
absolutně netuším, jak to udělat.. :D
hledání hodnoty součástky ve stavebnici
tady nastává problém č.2. jsou zde součástky a jejich hodnoty + napsané v jaké jsou stavebnici.. mám zde zase podformulář, který vypíše tohle všechno, a tento podformulář daný do formuláře hledání hodnoty součástky ve stavebnici.. tady radši ani nebudu psát, co tam mám (skoro nic, nevím jak na to..)
chtěla bych, abych v záhlaví formuláře hledání hodnoty.. bylo nezávislé textové pole, do kterého by se napsala hodnota např. 1 a ono by to našlo všechny součástky o hodnotě 1* .. tzn 10k, 1k78, atd.. ale ne hodnoty *1*.. taktéž absolutně nevím, jak to udělat..
tuto databázi dělám pro svého kluka, který pracuje ve skladu se součástkami, pro upřesnění (pokud někdo nepochopil): jsou tam stavebnice, a on chodí pro součástky do skladu, než to spočítá, atd, tak to trvá dlouho, takhle by jen párkrát klikl, a měl by to..
jinak v MS Access jsem celkem amatér, brali jsme to teď 1 rok ve škole, ale nic moc jsme neudělali.. takže kdyby někdo věděl, jak na to, tak to pište jak pro úplné amatéry, díky :D :)