Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na princip zápisu kodu. Jedná se mi o to,že mám soubor a v něm 3 informace na každém řádku, čili mám 3 soupce a b c Chtěl bych zapsat nějak to, že pomocí pole projdu sloupec b a když se proměnná bude rovnat 5 a v tom sloupci b bude několikrát 5, tak aby mi vypsalo, kolikrát se mi tam ta pětka objevila. Děkuji za odpověď.
Fórum › PHP
Php-pole-výpis
tak budes asi potrebovat otevreni souboru, nacteni radky, rosekani do pole, podminku, promennou na pocitani vyskytu, opakovani nacitani radek a po posledni radce vypsat pocet vyskytu (a zavrit soubor)...
no dejme tomu ze ten explode by mel byt idealne uvnitr cyklu aby se taky delal vickrat...
pak jeste pridat nejaky to pocitadlo a podminku aby se pricetla jednicka, kdyz je to rovno tomu $vyskyt
#8 Lukáš
$body=0;
$vyskyt=5;
$data = File("data.txt");
$radku = count($data);
for($j=0; $j<$radku; $j++) {
$radek = explode(" ",$data[$j]);
if( $radek[1]==$vyskyt) ++$body;
}
echo $body;
spis neco takoveho.. cyklus se vykona jen pokud je podminka splnena... takze pokud si zacal 0 == 5 nemel si sanci se dostat dovnitr... ten explode se musi dela pro kazdy radek zvlast... $j pred cyklem technicky vzato jeste ani neexistovalo.. vypis staci az po skonceni cyklu... a tak dale
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Výpis pole — založil Tominek
Výpis pole — založil pav
Vypis pole — založil Al
Výpis pole — založil Row
[C#] Vypis ze 3 polí do 1 pole — založil Mutagen