ahoj zajímá mě jaký máte názor na OOP s doplněním archtektury přesněji MVC začínám se to učit a pokud opomenu že vevýsledku mohu celý web postavit jen díky objektům což mi přijde hezčí co se vzhledu kodu tyče ale zároveň to samé jde přeci naprogramovat jen čistým php bez tříd, interfacu apod. sice se nejspíš nevyhnu spagetovému kódu a urcite to jde
Fórum › PHP
OOP + MVC vs klasické čisté php
me to prijde nevim libi se mi to a i me to tahne k tomu se tonaucit ale na druhou stranu mi to prijde zbytecne pokud to same jde naprogramovat i v ciste verzi jde mi o to aby me neco nebo nekdo presvedcil ze ma cenu se to ucit sem komplikovana osoba vzdy jdu radeji slozitejsi cestou kdyz sem se o php zacal zajimat tak se mi zalibilo ve vsech ohledech do te doby sem si myslel že vytvorit napr hru je otazka ruznych technologii nemyslim tim tedy html, php,mysql a js/jquery/ajax ale mnoho mnoho mnoho ruznych jinych ze ten pocet leze do desitek pak sem premyslel nad nejakym frameworkem ale nic me nepresvedcilo k prechodu napr. na zend prave z tohoto duvodu se ptam jestli ma vubec cenu se to ucit sice sem psal ze se to zacinam ucit ale spis sem si na netu nasel nejake zakladni info a priklady zdrojaku jako je například vzkaznik ale proste nevim no
Ak sa tym chces zivit v nejakej firme, rozhodne OOP budes potrebovat. Okrem vsetkych vyhod je udrziavanie kodu jednoduchsie a prehladnejsie. Ked mas napriklad po niekom nieco opravit, ci doplnit, uz len vdaka znalosti OOP sa ovela rychlejsie zorientujes.
Ja doporucuju nevymejslet kolo...
Ma cenu se ucit OOP? Samozrejmne, pokud chces pracovat s vice lidma, tak je to na velkym projektu temer nutnost. Navic OOP opravdu usnadnuje praci a neni to ve vysledku tak moc tezky pochopit. staci se nebat a zacit to pouzivat.
Pises ze vsechno se da napsat ciste bez oop, tim asi myslis proceduralni programovani. Mas docela i pravdu, nejakou funkcnost udelas stejnou pres OOP i proceduralne. Nicmene - to co napises v OOP, nemuzes napsat proceduralne (napriklad generika, etc...). K ty cistote bych jeste dodal, ze OOP je mnohem, mnohem, mnohem cistsi, znovupouzitelny, zpravovatelnejsi, ctitelnejsi, prenositelnejsi kod nez "cisty php".
A jeste rada k frameworkum: Nezavrhuj to :) Vyplati se naucit nejakej framework, protoze pokud je kvalitni, usnadnuje a zrychluje tvoji praci. Navic nemusis vymejslet takovy ty casto pouzivany veci, protoze to uz nekdo vymyslel a naprogramoval za tebe a ve vetsine frameworku plati, ze lip nez ty sam :)
Do budoucna Ti muzu doporucit terba .NET framework :)
PS: je videt, ze ses trosicku linej, coz je vlastne u programatora dobre. Pokud Te to bavi a chces to delat dal, tak uz jen kvuli lenosti se doporucuju OOP naucit. Protoze lidi ho vymysleli kvuli lenosti.. Aby si usnadnily praci, ne zkomplikovaly :)
To samy plati napr i u aspektoveho programovani.
Neboj se toho a drzim palce ;)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Oop mvc extends — založil luboš
Nette ako najlepší PHP framework? Alebo čisté PHP? — založil stif
Framework vs MVC plain php — založil kozusik
Hledáme programátora PHP, MVC — založil Lukáš Gogolák