Zdravím
Jsem tu nový a nevím jak to tady chodí takže pokud dělám něco špatně tak mě omluvte .
Chci se zeptat na programování ve visual basicu , dělám si rádoby hru kde klikáte na tlačítka a čtete text .
nevím jak udělat to že když klepnu na tlačítko pokračovat(button7) tak se změní text na jiný text a takhle až do té doby než skončí hra.
tzn . : klepnu na tlačítko , změní se text , klepnu znova změní se text na uplně jiný text atd.
dále nevím jak udělat ukládání pozice . vím že jsme to ve škole dělali jenže to bylo v C# a ten jsem jaksi nechápal . (nejvíce znalostí mám v C++ ale ve WFA se ztrácím , zdá se mi to takové nepřehledné , ve visual basicu je to lepší )
děkuji za pochopení a případné odpovědi .
Mareoute
Fórum › C / C++
Windows form app
#1 Mareoute
1. Jsi ve špatném fóru, tohle je C/C++, nikoliv VB
2. Dělat hru ve Visual Basicu je ... (bez komentáře):-)
3. Zkus se začít učit alespoň základy jazyka/technologie a pak když narazíš na problém se ptej zde.
Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz
Ser na VB, umíš C++ ? Pokud jo nastuduj knihovnu QT, v tom se daj dělat luxusní GUI multiplatfomní aplikace. Ptáš se jak udělat hru ? Odpověď nedostaneš. Napřed nastuduj technologie jež budeš pro hru potřebovat a poté již pude samotná realizace sama. Ser na ty sračky co tě učej ve škole, jdi vlastní cestou (stejně učej nepoužitelně - neučej technologie ale spíš ukazují příklady).
#3 Mareoute
V samotném C++ nic takového jako tlačítka (a GUI vůbec) není. To je specifické pro OS, takže musíš použít (v případě Windows) Win API, nebo nějakou nadstavbu (knihovnu) nad ním (ATL, MFC, VCL, ....).
Pokud jde o tlačítko, tak ve WinAPI záležitosti jako procedura okna/dialogu, zpráva WM_COMMAND, BN_CLICKED, SetDlgItemText atd. atd...
Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Windows form app — založil xmas7
Rozdiel medzi windows form app vs WPF — založil Anonymní uživatel
FORM app Podmínka — založil anniversary
C# Form App-Jak spustit soubor — založil nevimjakejmeno