Zdravím, chcem sa spýtať akú knihu by ste mi ako začiatočníkovy doporučili. Na rôznych fórach som čítal, že Java 6 výukový kurz je dobrá kniha , ibaže to boli niekoľkoročné vlákna takže neviem či je to stále relevantné a či tá kniha už nie je zastaralá.
Fórum › Java
Java vhodná kniha
Osobně já doporučuji Učebnice Jazyka Java od Pavla Herouta, zdá se mi nejlepší ale je to rok 2008 takže je to Java6. Ale v Javě se toho přechodem na Javu7 z těch elementárních věcí nic nezměnilo. Ten jeho druhý díl s GUI není špatný, sice je tam java.awt.* ale přechod na JFrame je triviální a z něj na JavaFX2. A ten tředí díl týkající se dynamický polí(kolekcí) je taky super. ( - toto máš tak na rok života pro plné pochopení)
Jinak dobrá kniha je Java7 vyukový kurz - ta taky není špatná (ale dle mě je Herout lepší )
Myslíme v Jazyku Java - je sice stará, ale člověk co se tam naučí za konstrukce je fakt super ( ale nedoporučuji pro začátečníky )
Učebnice Objektové architektury - té se vyhni obloukem, tu vlastním a je to taková sra**a, že nechápu jak něco takového mohly vytisknout.
Po prostudování dvou,tří cz knih přejdi na zahraniční knihy ( těch je na internetu spousta ), čti API,....
Já tu knihu Java 6 výukový kurz mám a jsem s ní spokojený. Mnoho jiných jsem nečetl, tak nevím jestli existuje něco lepšího. K rychlejšímu učení mi pomohly tutorialy na webu. Např.:
http://www.devbook.cz/java-programy-zdrojaky-priklady-navody
Je to pro zelenáče a poměrně rychle se z toho dají pochytit základy tak, aby byl člověk schopen rozchodit prostředí a začít psát vlastní programy.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vhodná kniha pro začátečníka — založil AdamShampoo
Vhodná kniha pro středně pokročilého — založil Adam
Java-kniha — založil Navi
Java Kniha — založil D-Fox
Java kniha o GUI — založil smajdalf33