Rovnoramenny trojuhelnik – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rovnoramenny trojuhelnik – C / C++ – Fórum – Programujte.comRovnoramenny trojuhelnik – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
23. 10. 2013   #1
-
0
-

Zdravim vsechny programatory. Potreboval bych poradit, jak ze zadaneho cisla vykreslit v jazyku c rovnorameny trojuhelnik. Povedlo se mi vykresli jen pravouhly trojuhelnik: 


printf("\nZadejte výšku trojúhelníku: ");
    scanf("%d", &hrana);
    for (i = 0; i <= hrana; i++) {
        for (j = 0; j < i; j++) {
            printf("*");
        }
        printf("\n");
    }
    
    return 0;
}
 

ale potreboval bych rovnoramenny, dekuji za kazdou odpoved.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.93.33.–
ingiraxo+15
Grafoman
23. 10. 2013   #2
-
0
-

Otevři si texták a namaluj si tam: 

     *
    * *
   *****
  *******
 *********
***********

přesně vidíš, kde jsou mezery a kde hvězdičky.. takže první průchody budou:

5 mezer + 1 *
4 mezery + 2 *
3 mezery + 5 *
2 mezery + 7 *
1 mezery + 9 *
0 mezery + 11 *

a teď zkus vymyslet cyklus :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.90.162.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
ingiraxo+15
Grafoman
23. 10. 2013   #3
-
0
-

Možností je několik, mě napadlo tohle třeba, dalo by se to celý udělat i pomocí 1-2 cyklu, ale toto bylo rychlejší :)

#include <stdio.h>

int main()
{
    int i, j;
    int size = 5;
    
    for (i = 1; i <= size; i++)
    {
        for (j = 1; j <= size - i; j++) putchar(' ');
        for (j = 2; j <= i * 2; j++)    putchar('*');
        putchar('\n');
    }
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.90.162.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
23. 10. 2013   #4
-
0
-

#2 ingiraxo
takze staci pouze upravit cyklus, ktery jsem zde uvadel nebo vytvorit zcela novy? Chapu jak to myslite, ale porad mi to  nedochazi

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.93.33.–
ingiraxo+15
Grafoman
23. 10. 2013   #5
-
0
-

#4 Jakub
Ty vlastně nic nemáš, takže ano, musel by si to udělat celý znova. To, co jsem psal je jednoduchý řešení. Prostě si vypočteš počet mezer na řádce a počet hvězdiček a to potom vypíšeš a hodíš nový řádek a znovu na novým řádku.

Jde to udělat i jinak, že si zjistíš maximální délku řádku a stačí ti jeden cyklus a jen podmínky a další možnosti, je jich víc, vyber si ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.90.162.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
27. 10. 2013   #6
-
0
-

#3 ingiraxo
#3 ingir

prosim, mohl by jsi mi jeste poradit, jak udelat, aby se nevykreslovaly ty hvezdicky vevnitr trojuhelniku, ale zobrazovaly se jen ty krajni :)) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.93.33.–
ingiraxo+15
Grafoman
27. 10. 2013   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
krofik0
Duch
2. 11. 2013   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.129.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 11. 2013   #9
-
0
-

#8 krofik
v c++ je to udelany proto, aby zakladatel mel reseni, ale aby taky musel pohnout zadkem a predelat si to tak jak potrebuje... prepsat to samozrejme jinak muze kdokoliv z nas, ale k cemu by nam to bylo? Nas domaci ukol to neni, uz dokonce vetsinou umime i trosku programovat. - Tj. u nas by tento domaci ukol neplnil ucel - tj. abysme se neco naucili (nebo dokonce museli zapojit mozky na vyreseni).

+ jedinej rozdil vuci C je to, cim se vypisuje na obrazovku... nic jinyho tam neni

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
krofik0
Duch
2. 11. 2013   #10
-
0
-

jo asi bude lepši když toho nechám, protože tomu asi nerozumim :D :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.129.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Trojuhelnik — založil Malirka

Java - trojuhelnik — založil keet

Pascaluv trojuhelnik — založil karel

Trojúhelník z hvězdiček — založil LeArnie

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý