Vyuzivam Dev-cpp,ale chtel sem zkusit od M$ Visual c++ tak sem si tedy stahl a zaregistroval M$ Visual C++ 2005 Expres edition...o co je expres edice ochuzena?A jaky prostredi od M$ by ste mi doporucili pro konzolove a pro jine knihovny kodeni.Nemusi to byt free prostredi
Fórum › C / C++
Kompilator a cele prostredi
express je ochuzeno o MFC, ATL a resource editor, bla bla (viz. msdn)
takze na konsole uplne dostacujici
Majkee píše:#
# A pro jiny knihovny?SDL,OpenGL atd.?
Se daj snad doinstalovat/dokopírovat, tak jako SDKáčka ne?
Majkee píše:#
# Co treba M$ Visual C++ 6.0?
To je starší nonfree verze, ale není tak odrbaná a myslím, že s ní stále víc pracuje než 2005 kama.
ano ja a Jiri V. stale pracujeme v 6.0 ;-)
I kdyz premejslim jestli se mohu polozit do jedne vety k Jirimu V. :ms_0065:
6.0 == rok vyroby 1998
7.0 == 2003
8. 0 == 2005
takhle to ej alespon ulozene v me hlave...
ja pouzivam 2005.
mam 17, kym sa dostanem niekde do firmy na 6.0 sa zabudne :D
+ si myslim ze pre zacinajucich je 2005 lepsia. Zoznamia sa s novým prostredim.
A to, že Jiri V. programujte v 6.0 je sila zvyku a možno aj tým že sa mu nechce trapiť s problemami prechodu.
nee on tvrdi ze neni duvod prechazet ;-)
a ja razim totez, naopak na mem 1200Cleronu je to spis problem Visualko2005 ma na me PC moc velke naroky :(
a s tim ze vsichni budou mit 2005 bych si tak nebyl jist preci jen ta cena 2005 neni nejmensi ;-)
Ja kodim vo VIMku, preklad si robim pomocou Makefile a ladim pomocou GDB.. toto sa nezmenilo uz dobrych par rokov ;) Prostredie je len prostredie.Ak vies ako sa linkuje kompiluje atd.. ako funguje build proces tak je jedno ci budes pouzivat VC++ 6.0 ci 2005 Express.. vsetko si najdes intuitivne..
Ja by som si s tym nelamal hlavu ze Express je novsi atd.Kod je stale ten isty.
Jsem úplný začátečník v C++,zatím jedu podle publikace c++ za 21 dní.Chci se zeptat,zdali je to dobrá volba a zkouším to v prostředí Visual c++6.0.CD disk byl součástí publikace,Je možno s pomocí takto získaného software vytvářet prográmkky pro svou vlastní potřebu nebo musím koupit plnou verzi-popř.kolik stojí.Jsou i třeba jiné publikace,které mám využívat?
To miguel: Myslím, že C++ za 21 dní je dobrá, ačkoliv Mistrovství v C++ zřejmě nic nepřekoná (momentálně). Pro svou vlastní potřebu je samozřejmě můžeš psát, ale nikde nepublikovat. No, myslím, že by ses nedoplatil, za originální verzi M$ Visualu platíš v řádech deseti tisíců (žádný flame, nevím přesně:)).
Já mám ale menší problém,možná je to úplná hloupost,ale když si nějaký program dopíšu,můžu ho spustit přes CTRL+F5,ale když ho spouštím přes klasický exe-soubor,tak to nefunguje a hodí mi to nějakou záhadnou hlášku.tak co s tím?A taky bych se rád přihlásil do zdejšího kurzu,ale nevím,jek získat první úkol.Díky miguel
miguel :
btw_link na Devko-cpp kdyby si nahodou nenasel ;)
http://prdownloads.sourceforge.net/dev-cpp/devcpp-4.9.9.2_setup.exe
No, osobně dávám přednost alternativnímu prostředí, ve win používám Dev-Cpp a v nuxech co me napadne :)
2)jak se dostat k úkolům z tohoto internetového kurzu
musíš se zaregistrovat a pak na hlavní stránce klikneš napravo v menu na výpis úkolu, vybereš kategorii a prohlížíš...
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
2miguel: Potrebuješ vediet:
- zostavovanie programu
- prilinkovanie lib súborov
- vytváranie a pridávanie nových súborov do projektu .cpp a .h
- krokovanie programu s výpisom hodnôt premenných
- hľadanie a prepisovanie slov a fráz
...
nič ďalšie ma nenapadá
Mohl bys také vyzkoušet Code::Blocks, jedná se o open source IDE, nedávno jsem na něj přešel z již zmiňovaného DevCpp.
Screenshoty:
http://www.codeblocks.org/screenshots.shtml
Download:
http://www.codeblocks.org/downloads.shtml
Td jsem zavalenej informacema,ale např.v publikaci c++ za 21 dní je vyloženě polopaticky napsán postup,jak vůbec založit projekt,přidat c++ source file a alespon mohu něco dělat.ale problém je v tom,že u těchto 2 základních kroků je pokaždé výběr z několika možností a vůbec nevím,k čemu ty ostatní možnosti jsou.Schválně jsem si na to pořídil manuál na Visual C++ 6.0,ale příliš detailně to není vysvětleno ani tam.tak nevím,jestli mi chybí nějaký širší rozhled,nebo si mám doplnit vědomosti ještě před samotným programováním,mě osobně ta publikace připadá pro začátečníka docela obtížná.Co mě poradíte?
To miguel: Dny jsou vlastně jakási třída (ještě jsi k nim nedošel, předpokládám) a Dnes je objekt této třídy, takže je to zcela logické :)
co delas pokusem a omylem ? programovani ? tak to nedelej jednoduche
V prostředí dev c++ mi nejde zkompilovat soubor,hlásí mi to pořád 1 chybu,která je popsána asi na 6 řádcích,ale vůbec tomu nerozumím,co je tam vlastně špatněxe -D__DEBUG__ -c Projekt51 -o Projekt51.o -I"C:/Dev-Cpp/lib/gcc/mingw32/3.4.2/include" -I"C:/Dev-Cpp/include/c++/3.4.2/backward" -I"C:/Dev-Cpp/include/c++/3.4.2/mingw32" -I"C:/Dev-Cpp/include/c++/3.4.2" -I"C:/Dev-Cpp/include" -ansi -traditional-cpp -g3 -fmessage-length=0
g++.exe: Projekt51: linker input file unused because linking not done
g++.exe -D__DEBUG__ Projekt51.o -o "Projekt51.exe" -L"C:/Dev-Cpp/lib" -lobjc -g3 -fmessage-length=0
g++.exe: Projekt51.o: No such file or directory
make.exe: *** [Projekt51.exe] Error 1
Provádění ukončeno
Zkusíte to někdo rozluštit? diky,jinak jsem pěkně v háji
buh vi co s tim provadis. bejt tebou tak zalozim novy projekt, a zkusim to znovu buildnout. napis slovne co kde a jak mackas a zdrojovy kod co pises. popr. to cely nafota hod sem linky obrazku ktery das na : imageshack.us
a pak ti snad nekdo poradi, alespon teda ja tudle chybu neznam ;)
Postup při zakládání nového projektu je předpokládám stejný jako ve Visual C++6.0
1)Nový projekt - vyberu Console Aplication
2)Tento projekt nějak pojmenuju a zatrhnu C++ projekt - potud doufám O.K.
3)Create New Projekt - výberu adresář,kam chci projekt uložit a ulužím s příponou *dev.
4)A ted už tam mám připojený nějaký soubor main.cpp,který jsem tam vůbec nedával - tak nevím,jestli tam k něčemu vůbec je
5)Mám ho dát pryč? a jak ted vůbec začít psát nějaký svůj zdrojový program a jak ho připojit do projektu?
na co chces ten manual ?????????? to je jako manual na windows programy ve startu
Hej, neví někdo jak mám nainstalovat knih. GTK do Dev-C++ ?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kompilátor lazaruse — založil kardon
Dfm kompilátor — založil bortak
Kompilátor a dekompiler — založil dragon124
Linux-kompilator — založil Tom@sQo
Kompilator pre C++ — založil kotlas6667