Dobrý den,
rád bych se začal zabývat programováním ve vláknech. Mohli byste mi doporučit nějakou dobrou knížku? Nějaké jsem našel, ale je jich spousta a nevím která je dobrá. Děkuji
Dobrý den,
rád bych se začal zabývat programováním ve vláknech. Mohli byste mi doporučit nějakou dobrou knížku? Nějaké jsem našel, ale je jich spousta a nevím která je dobrá. Děkuji
K čemu knihu proboha ? Osobně, na multithreading jsem knihu opravdu nepotřeboval. Když budeš sdílenou paměť lockovat mutexama, nic vážnýho ti už nehrozí. C++ std knihovna má implementován multiplatformní API pro multithreading, pokud používáš QT, má ho taky (podle mne hezčí).
#1 Kowalsky95
Mozes skusit tuto:
http://www.amazon.com/C-Concurrency-Action-Practical-Multithreading/dp/1933988770
#2 Sefiros
To je právě ten problém. Spoustu lidí se hrne do vláken aniž by o tom měla větší znalosti. Potom už jen člověk čte dotazy typu že v proměnné není to co by mělo atd....a viděl jsem i případy kdy se řešilo časování vláken tím že se vlákna postupně na určitý čas uspávala... proto chci knížku, nechci vědět základy, chci znát celou problematiku
#3 vitamin
Děkuji, vypadá skutečně dobře a vlákny se zabývá primárně. Dobrá volba :)
#4 Kowalsky95
Keď chceš vedieť o tom viac, tak si okrem programovania prečítaj aj niečo o tom, ako vlastne tie vlákna fungujú. Tu je to dosť dobre napísané. Začína to od strany 51
http://vavreckova.zam.slu.cz/…/ospredn.pdf
viděl jsem i případy kdy se řešilo časování vláken tím že se vlákna postupně na určitý čas uspávala
Když se podíváš na low level, tak u single core systému to takto funguje - vykonává se po určitý čas jen jedna úloha, ostatní úlohy spí.
Znát celou problematiku zní sice hezky, ale to znamená nastudovat nespočet implementací závislých na OS a HW. Zaměřil bych se spíš na implementaci nebo skupinu implementací se kterou se při své práci setkávám. Zatím jsem měl tu "čest" s Windows a FreeRTOS. Vlastní zkušenost - mechanismy práce se sdílenou pamětí se do jisté míry lišily.
hu
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku