Zdravím, jen bych se chtěl zeptat, jak zjistit v čem je hra napsána, konkrétně se jedná o hru Uplink:The Hacker Elite, chci začít dělat hru a tahle ta je mojí inspirací, ale všude jsou tutoriály na : 3D hry, 2D hry..., ale ne na žádnou takovou, ani sám nevím oč se jedná jestli o 2D nebo 3D nebo textovku, ale spíše textovku, ale vůbec nevím jak na to, nikde žádný tutoriál na něco podobného, chtěl bych moc poradit, uvažoval jsem o Javě,C++, apod. ale vážně nevím :(, Díky předem :)
Fórum › Hry
Potřebuji zjistit v čem je psaná hra
Ja jsem se snažil, nahlednout do zdrojového kodu, ale nějak mi to nešlo bylo to zašifrované, prohledaval jsem google jak na to přijít v čem je to napsáné, ale ještě jednou moc děkuju :), ale možná by to bylo lepší udělat v c# je o něco lehčí než c++ :)
#6 Tomáš
No vyinstaloval, podival se na knihovny, ktere to pouziva (OpenGL, SDL) a pak na strukturu hlavniho PE souboru (exac, kterym to spoustis), ktera odpovidala linkeru z Visual Studia a C++ kodu (navic je informace o VC linkeru primo v hlavicce). Zjednodusene receno exac/Dll slinkovany urcitym linkerem ma vzdy urcitou strukturu a znaky, podle kterych se to da lehce odlisit (Delphi, C++, VB, C#, ale i C++ kod zbuildeny ruznymy toolchainy....to vsechno pak ve vysledku vyprodukuje trochu odlisny exac, protoze kazdy ten nastroj ten program zplaca jinak. Jeste zjednoduseneji receno = praxe :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
V cem zacti delat hru, tusim ale potrebuji upresnit — založil kolaloka
Hra dáma, potřebuji poradit s polem, zadávání tahů — založil Buddy
Java 2D hra - tvorba menu (hra nereaguje na klavesy) — založil Marek
Jak zjistit přetečení? — založil
Jak zjistit jmeno PC? — založil machis