Dobrý den nemáte náhodou někdo originál bootloader mám v procesoru od andruino které nepoužívám a chtěl bych tam ten co je nahrán z výroby zkoušel jsem si objednat na farnellu nový procesor a oni mi napsaly že dodávka bude za 140 dní a na stránkách Atmelu jsem ho nenašel. děkuji
Fórum › Mikrokontroléry
ATMEGA32U4 bootloader
Asi jako s každým jiným IDE. A jinak k tomu potřebuješ datasheet procesoru a aspoň něco málo si najdi o Atmel Software Framework - ten obsahuje mnoho užitečného. Můžeš se inspirovat ukázkovými příklady, jsou součástí Atmel Studia. Další informace najdeš v Application notes
hu
#3 hlucheucho
Datasheet procesoru mám a dokonce mám napsaný kus programu pro komunikaci přes I2c s barometrem a naměřený data posílám přes UART, vše mi funguje když to nahraju přes SPI programátorem PRESTO ale přes USB a program Flip . neměl by překladač vědět že program začíná až za bootloaderem ??
Nikdy se mi nestalo, že bych přepsal bootloader. Co jsem dělal pokusy s UC3A0512, programování přes USB se spouštělo z příkazové řádky s hromadou parametrů, FLIP to neumožňoval. Po problémech s překlepy jsem si celý příkaz vč. parametrů uložil do bat souboru. Doporučuji FAQ a Application Notes - je tam i povídání bootloaderu. Tam jsem tyto informace našel.
hu
#5 hlucheucho
mě se taky bootloader nepřepsal jen program který nahrávám přes Flip se nespustí ale při programování přímo
bez boodladeru normálně běží. jdu pátrat jak to donutit k rozběhnutí. díky za snahu v datasheetu jsem to moc nepochopil a informace v angličtině mi moc nepomáhají .
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Bootloader tutorial — založil tečka
Bootloader (AVR910) pro ATMEGA32 — založil ok2zar
Moderátoři diskuze