Ahoj, nevite nekdo o nejaky systemu, kde by bylo mozne si vytvaret neco jako lokalni wiki?
Vetsinou si pri studiu nove technologie zapisky delam na papir, ale mam uz hromadu sesitu a tak nejak se v tom ztracim, proto premyslim, ze si vse prepisu do PC. Puvodne me napadlo to prepsat v TeXU a potom pomoci python a sqlite udelat nejaky jednoduchy system na ukladani....ale pokud by bylo uz neco hotove (verim, ze urcite ano) radsi bych vyuzil jiz hotovy software.
Chtel bych aby ten system podporoval neco jako v kladani zdrojoveho kodu nejlepe se zvyraznenim syntaxe.
Diky Vitas.
Fórum › Software
Lokalni wiki
Dříve jsem využíval TiddlyWiki
http://blog.vworld.at/2009/04/20/tiddlywiki-a-javascript-only-wiki-engine/
ale s moderními prohlížeči, které automaticky rozhodují o tom, kam se bude stránka ukládat a jak se bude soubor jmenovat, se to stalo nepoužitelným.
Přešel jsem na ScrewTurnWiki, viz
http://www.microsoft.com/web/screwturnwiki
což je plnohodnotná wiki (vyžaduje IIS a SQL Server). Zvolil jsem ji, protože jsem .NET programátor a IIS i SQL Server mám tak jako tak na svém PC nainstalovaný a není pro mne problém takovou aplikaci spustit a nakonfigurovat. Po zkušenosti už bych se k tomu javascriptovému mrzáčkovi nevracel a určitě bych obětoval čas na plnohodnotné řešení - vždyť to člověk používá pořád po dobu několika let.
Doporučuji vygooglit seznam wiki enginů a vybrat si takový, který odpovídá Tvým znalostem. Jestli umíš PHP, zkus MediaWiki, je vynikající. Jinak si vyber podle databáze nebo programovacího jazyka, se kterým umíš.
Super dik, to slovicko engine mi chybelo ve vyhledavani :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Wiki, ale offline, pro jednoho uživatele — založil RomanZ
JS a lokální soubor — založil grump
Lokalni promenne — založil BigBear
Lokalni promenna — založil BigBear
Lokalni extremy — založil Grav