Dobrý den,
přečíst port 0x60 dokáže i mimino. Ovšem jedná se mi tu o korektní chování ovladače. Zaprvé - ignorování výstupu nejspíše myši, či zkrátka výstupu, který nevychází ze stisknutí kláves. (Několik paznaků se mi ukáže i když už nedržím žádnou klávesu.) Toto celkem úspěšně řeším anulováním datového portu po přečtení. Ale kdyby to bylo tak dokonalé jak potřebuji, nepíši sem. Dále jsem pochopil, že poslední bit indikuje released a pressed klávesu, tak místo jle 0 (pro filtrování nevhodných dat) používám "test al, 10000000B" - avšak zde se ptám, co pak tedy znamená sign flag? (Jelikož jle bylo mnohem lépe filtrující.) Dále - neexistuje konverze kódu klávesy do ASCII, nebo si musím udělat mapu znaků? (Jelikož jsem ve svém BIOSu nenašel mapu znaků, tak nechápu jak převádí kód klávesy na znak.) (Dejme tomu nějakou bitovou operací.) Zkrátka co vše je třeba udělat kromě přečtení datového portu? Kupříkladu jak řešit accented characters, shift atp. Stáhl jsem spoustu BIOSů atp. a nic kloudného mi z toho nevzešlo, takže bych byl rád i za obyčejný link na nějaké dobře pořešené CMD.
Děkuji.
Fórum › Assembler
Ovladač klávesnice se správným chováním
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů
Podobná vlákna
TextBox s chováním jako Console ??? — založil Aigor
Ovladač pro myš — založil kejki2
Download GD a ovladac ODBC — založil Michal Hanik
Windows 10 - nevhodný ovladač monitoru — založil Matěj Andrle
Jak na chybující ovladač onError — založil Petroff