Da se nejak pri praci otacet s brushem? Otacet s celym obrazkem se mi nechce (lepe receno - nechci videt co by to udelalo s kvalitou)
Fórum › Photoshop
Otoceni brushe
mno ja ked transformujem a nechcem stratit kvalitu tak dam do Smart object vo vrstve . mam ps cs2
No me by se libilo primo otocit ten brush a malovat treba o devadesat stupnu otocenym brushem. To tedy nejde?
neviem co myslis. ako sa da brush otocit ?
Na to se prave ptam. Proste mam brus s velmi specifickym tvarem a potrebuju ho pouzivat v ruznych polohach
no nevim jestli to je přesně to co chceš, ale vyber nástroj štětec (a najěkaj brush), stiskni klávesu F5 (pokud děláš ve windows), otevře se paletka Stopy (mám ps 7.0 CE), tam je volba Tvar špičky stopy a tam je úhel a zaoblení (je u toho taková osa)
Ale ja mam prave podstatne slozitejsi brush (takovy ten bitmapovy). V gimpu mam pocit neco takoveho jako otaceni brushe je, ale tady fakt nevim :(
Tak ja to mám v EN a pri tej F5 ako píše JMM, je Shape dynamic, tam keď dáš všade 0 a v Angle 0 a v rozbaľovacom menu Control vyberieš buď Inicial direction, potom bude uhol počas celého ťahu v počiatočnom smere, alebo len direction a uhol sa bude meniť podľa smeru, ktorým budeš maľovať. Bohužiaľ ako nastaviť presne nejaký konkrétny uhol som nenašla.
doufám, že tohle ještě více pomůže. Pač už nevím jak jinak bych to vysvětlil
http://data2.edisk.cz/stahni/25316/brushe.swf_1.02MB.html - je to *.swf takže přehrajte v prohlížeči
Ty bláho, tak to som si nevšimla. Díky. V anglickej verzii je tam napísané Brush Tip Shape a zjavne som nepochopila, že je to to samé.JMM píše:#
# doufám, že tohle ještě více pomůže. Pač už nevím jak jinak bych to vysvětlil#
#http://data2.edisk.cz/stahni/25316/brushe.swf_1.02MB.html - je to *.swf takže přehrajte v prohlížeči
Super, to je to co jsem potreboval.
Jen jeste jedna drobnost - da se tam nastavit, aby ten brush smerem sledoval smer tahu mysi? Jsou tam nejake nabidky, ale ty to nejak nedelaji.
Diky a omlouvam se za natvrdlost - brushwork nikdy nebyl muj obor :D
To CommanderZ: jj, je tam ten smer ťahu, v tej istej ponuke pod "Shape dynamic->Angle->Control->Direction" alebo "Dynamika tvaru->Kolísání úhlu->Řízení->Směr"
to mi prave nejak neslo. Ale jeste to vyzkousim.
To CommanderZ: Hlavne musíš mať všetky tie ostatné dynamiky na nule.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problémy s brushe a jeho miniatury — založil Charlie
Jak přidat fonty/brushe/tvary atd... — založil lokck
Matice otoceni — založil Radulinka
Otočení- rotace — založil Klobma
Moderátoři diskuze