Ahoj, potreboval by som vedieť ako prečítať súbor s príponou .img. Ide o modifikáciu do hry.
Našiel som dokumentáciu k .img súborom a to konkrétne toto.
Ide o archív verzie 2, problém je v tom, že ho neviem načítať. Dokážem akurát prečítať necelú hlavičku, aj to iba VER2. Pri mojich pokusoch pri čítaní ďalších častí vypisovalo 0 pri na nule inicializovanej premennej.
Kód budem ukazovať zbytočne, keďže nie je dostatočný, stačí ak sa pozriete akým štýlom je ten súbor tvorený a len mi napíšte ako to prečítať.
Fórum › C / C++
[C99]Čítanie .img súboru
Podarí sa mi úspešne prečítať iba to VER2 (char), to DWORDové číslo ďalšie mi načíta, ale je pravdepodobne chybné, vypisuje niečo cez 280 000, pritom myslím, že správna hodnota je cez 16 000.
Neviem či som pochopil čo je to binárny súbor, stačí ak použijem fread a uložím to do premennej typu DWORD?
tak se na to podivej v nejakem hexeditoru.. se to da docela slusne cist od oka... minimalne by to chtelo zjistit, jestli neni pouzit network byte order.. nebo sem hod odkaz na ten soubor..
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů
Podobná vlákna
Ukladanie do súboru + čítanie zo súboru + mazanie prvkov a pod — založil angela
Ukladanie do súboru + dedenie + čítanie zo súboru — založil marek
C++, čítanie zo súboru — založil Jano
Čitanie zo suboru — založil zonda
C citanie zo suboru — založil bbeni
Moderátoři diskuze