prosil bych o nějaký obecný návod, jak vložit obsah databáze - nebo samozřejmě jen vybranou část podle SQL dotazu - na webu?
Práce s databází jako local mi jde - vše se vypisuje, jen nevím, jak zakonponovat do .php stránky, aby se mi to samé vypisovalo i na webu. Na zkoušku jsem využil webzdarma.cz - (na internetu se mi nedařilo, našel jsem pouze toto -
<h1>Výpis článků</h1>
<?
$spojeni = mysql_connect(mysql.webzdarma.cz,"jmeno","heslo" );
mysql_select_db(zkouska, $spojeni);
$vysledek = mysql_query(
"SELECT * FROM clanky ORDER BY datum",
$spojeni);
/* Konec přímé práce s databází. */
/* Cyklem procházím řádky výsledku a vytahuju z něj hodnoty do nového pole $zaznam*/
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek) ):
echo "<p><a rel="nofollow" href='vypisclanku.php?id=";
echo $zaznam["id"];
echo "'>";
echo $zaznam["titulek"];
echo "<br> ";
echo $zaznam["uvod"];
echo "<br>";
echo "Autor: ";
echo $zaznam["autor"];
echo "</p>";
endwhile;
?>
Pokud to běží na localhostu, tak to poběží i na ostrém serveru. Jediný rozdíl bude v připojení k databázi. Samozřejmě také musíme databázi na ostrém serveru založit/vytvořit, tak jak to máme na localhostu. Pak už stačí zkontrolovat, jestli data na ostrém databázovém serveru máme, tudíž zda-li se má co vypisovat.
Na wz.cz musis db aktivovat v admin menu uctu. Bez toho tam defaultne neni. Ale to asi mas, protoze jinak bys nemel prihlasovaci udaje k db, ne? Pak je dobre si do kodu doplnit or die, abys videl, na jakem prikazu to zkape a vypsalo ti to mysql chyby.
$conn = mysql_connect(...) or die (mysql_error());
A potom je taky dobre v te db mit take nejaka data, tabulky. Ty tam muzes dostat pres query prikazy nebo pomoci phpmyadmina na wz.cz
Jo, mimochodem, nastuduj si v manualu, jak se pisou udaje pro pripojeni. Pac tam jsou stringy v apostrofech, ale ve tvem prikladu apostrofy nejsou. To ale error_reporting bude hlasit :)