Zdravím, máme udělat projekt do školy. Stručné zadání: "Účel software je udržovat databázi zákazníků a k nim vytvořených faktur. Zákazníky i faktury je možno přidávat, editovat a mazat. GUI navrhněte sami." Tak nejprve jsem si udělal relační model databáze a převedl ho na SQL (tabulky Zákazník, Faktura, Položka). Naplnění tabulky řeším pomocí PL/SQL. Teď ale problém. Nevím si rady s GUI a čím vlastně v Javě začít - používám program JCreator. Mám v Javě naprogramovat objekty Zákazník, Faktura, Položka? A jak pak provedu propojení s databází. Má to pak vypadat zrhuba takto: http://www1.osu.cz/~zacek/sweng/2013/05.tiff. Databáze zvládnu, ale v programování jsem docela začátečník. Děkuji alespoň za stručnou odpověď, která mě nakopne dál. Pochopitelně budu další kroky konzultovat s vyučujícím. Martin
Fórum › Java
Naprogramování faktury a propojení s databází
Pokud chceš pomocí javy naplnit DB, bylo by asi nejlepší stáhnout si nějakou knihovnu k tomu určenou a pomocí ní provádět SQL příkazy. Na youtube určitě najdeš pár tutoriálů. A co se GUI týče zkus třeba místo JCreatoru radši Netbeans, v celku pohodlně si tam nahážeš komponenty a vytvoříš pro ně akce i bez nějakýho většího programování.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů
Podobná vlákna
Faktury online program — založil KrystofFilip
Naprogramování at90s2313 — založil Hajs
Naprogramovani stopek — založil matesxy
ATMEGA8 naprogramování — založil rimi
Moderátoři diskuze