Dělám si web, používám HTML, CSS a PHP + MySQL. Zatím, každý problém, který nastal jsem si vyřešil sám nebo za pomocí gůglu. Ale teď, když pokračuji každou chvíli dopředu, nastala nečekaná překážka. Řeším jak udělat, uživatelský profil tak aby byla jeho url "?id=Uzivatel" a nemusel bych vytvářet další soubro, třeba profil.php.
Proč ? Protože když vytvořím, profil.php a odkaz bude vypadat následovně profil.php?id=uzivatel, načte stránku profil.php, bez žádných stylů a podobně.
Propojení stránek vypadá následovně:
if (!isset($_GET['page'])) $_GET['page'] = null;
switch ($_GET['page']) {
case "novinky": include('page/novinky.php');
break;
default: include('page/novinky.php');
break;
}
?>
Tudíž odkaz vypadá následovně. ?page=novinky
Nevím si rady, jak to udělat abych udělal stejným stylem odkaz ?profile=uzivatel
Z DB mam promenne na $_SESSION pro id i nick.
Když jsem chtěl udělat ten samý styl jen místo $_GET dát $_SESSION s promennou uzivatele tak to nešlo.
Protože když vytvořím, profil.php a odkaz bude vypadat následovně profil.php?id=uzivatel, načte stránku profil.php, bez žádných stylů a podobně.
Takže v index.php to jde a v profil.php z nějakého důvodu ne ?
Když jsem chtěl udělat ten samý styl jen místo $_GET dát $_SESSION s promennou uzivatele tak to nešlo.
A proč by se ty hodnoty z odkazu najednou měly přesunout z $_GET do $_SESSION ?
?page=profile&user=uzivatel
switch ($_GET['page']) {
case "novinky": include('page/novinky.php');
break;
case "profile": include('page/profile.php'); // Tam si zpracuj $_GET['user']
break;
default: include('page/novinky.php');
break;
}
#2z
Ano je tam z nějakého důvodu. Ale jestli že použiju profile.php všechny proměnné z DB které jsou v SESSION, které používám pro výpis na webu, prakticky neexistuje, protože to je úplně odlišná stránka než index, na které jsou vytvořené SESSION promenné.
Třeba: $_SESSION['score'] vypsane z DB pomocí WHILE.
Zapoměl jsem dat na začátek stránky session_start().
Tak to budu muset udělat že nakrájím stránku na několik kusů, hlavička, novinky, panely a patička a budu to do těch stránek includovat. Zatím co jsem viděl, a hledal je to jediné řešení.