Dobrý den,
potřeboval bych prosím poradit...
Mám registraci: http://uspicatehoklobouku.own.cz/registr
a chtěl bych jí nějak využít na stránce: http://uspicatehoklobouku.own.cz
Aby třeba nešli nějaké sekce prohlížet, či aby nešlo prát do Shout Boardu atd. bez registrace atd.. Ale nevím jak na to.. :/
Díky moc předem (a prosím nějak tak, abych to pochopil, díky)
Fórum › PHP
Registrace
Pri kazdem obnoveni prihlaseni (tedy na kazde strance) by se melo spis kontrolovat heslo (pokud mozno hash) i s patricnym loginem
Díky, ale neřekli ste mi jak to dostat na ty stránky aby to dělalo to, co bych chtěl... :(
Ono to neni tak jednoduchy - potrebujes registraci (tu uz mas), databazi, pak ten prihlasovaci skript, stranku kde budou moct uzivatele menit sva nastaveni. To ti jen tak nekdo nenapise, musis se ucit, ne rict napiste mi to! To by dokazal kazdy. My ti muzeme poradit s necim jiz udelanym, ne ti to udelat. Btw - jednoduchy prihlasovaci skript, to bylo po "hello world" prakticky prvni co jsem v php delal ;)
To CommanderZ: Já nechci, aby ste mi to dělali, ale prosil sem o navedení... Jak to udělat, co kde udělat... Prostě jak by to mělo vypadat... Jelikož vůbec netuším... Jako registraci mám, databázi taky, přihlašovací skripkt též a ta stránka se udělá, že... Jen sem prosil o naznačení jak to dát dohromady, aby to chodilo... Kdyžtak dík...
Prihlasovaci skript vypada asi takto (schematicky)
if(!overeni loginu a heslo) die ("neplatne heslo")
(...)
obsah stranky
(...)
tento skrpt se objevi na kazde strance, takze to muze v nejjednodusi podobe vypadat takto
session_start();
if(!((@$_POST["heslo"]=="tajneheslo") and (@$_POST["login"]=="tajnylogin")) and !((@$_SESSION["heslo"]=="tajneheslo") and (@$_SESSION["login"]=="tajnylogin"))) die ("neplatne heslo");
$_SESSION["heslo"]=$_GET["heslo"];
$_SESSION["login"]=$_GET["login"];
(...)
obsah stranky
(...)
a to bude hned nahore (obvykle po pripojeni do db) v KAZDEm skrptu. A to je cela sranda. Implemetovat tam databazi je jiz jednoduche
rozhodne to neber jako hotovy kod, jak se znam tak jsem tam urcite seknul nejakou chybu.
A já jak se znám, tak to stejně skoním, jelikož to moc dobře nechápu... Ale co... Díky aspoň za to...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Registrace — založil selkir
FB registrace — založil Kakaku
Registrace událostí — založil Colpik
Nejede mi registrace — založil Choco
Registrace do katalogu — založil Antorr